Το τρίπτυχο «Πρόληψη – Επαγρύπνηση – πρόσβαση σε Καινοτόμες Θεραπείες» προτάσσει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νικόλαος Πλατανησιιώτης ως την κύρια κατεύθυνση για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη.

Με αυτό το μήνυμα ελπίδας και ετοιμότητας ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς συνιστά στο κοινό να ενημερώνεται σχετικά με τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και να προβαίνει σε προληπτικές εξετάσεις αν αυτό κριθεί σκόπιμο από τον προσωπικό ή τον οικογενειακό γιατρό. Σήμερα που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα, οι ιατροί του Πειραιά υιοθετούν το μήνυμα της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) και δηλώνουν: «Ενωμένοι στη μοναδικότητά μας κατά της νόσου» κατά το “United by Unique”.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης στη δήλωσή του επισημαίνει:

«Ο καρκίνος δεν αποτελεί έναν μοναχικό αγώνα. Είναι μια συλλογική προσπάθεια που απαιτεί την προσοχή όλων μας. Με το σύνθημα «Ενωμένοι στη μοναδικότητά μας» προτρέπουμε τους πολίτες να βάλουν στην καθημερινότητά τους την ανάγκη της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου. Το τρίπτυχο «Πρόληψη – Επαγρύπνηση – πρόσβαση σε Καινοτόμες Θεραπείες» αποτελεί την ασπίδα για να νικηθεί η νόσος, εφ’ όσον θα υπάρχει έγκαιρη διαπίστωση και αντιμετώπιση. Στην εποχή μας δεν πρέπει να κρύβεται κανείς πίσω από ταμπού και ξεπερασμένα στερεότυπα. Χρειάζεται δράση και ίαση διότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει κάθε ασθενή και δεσμεύεται για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα και καινοτόμες θεραπείες».

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου επισημαίνεται η ανάγκη της ανθρωποκεντρικής φροντίδας, η οποία επικεντρώνεται στην κατανόηση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και στην ανάγκη για εξατομικευμένη φροντίδα που αναγνωρίζει τη μοναδική ιστορία κάθε ανθρώπου.

Ειδήσεις σήμερα

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνήψε Μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

ΕΙΝΑΠ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αίγινας

Γ. Πατούλης: «Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί όταν η γνώση, η πρόληψη και η συλλογική ευθύνη γίνονται πράξη»