Το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – ΕΛΙΤΟΥΡ ανέλαβε την Πρωτοβουλία: 2023 Έτος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για την Ελλάδα, με στόχο να αναδειχθεί η χώρα μας ως κορυφαίος προορισμός για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας δημιουργήθηκε από την Ελιτούρ το πρώτο Cluster Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF), που έχει ως αντικείμενο, την προβολή και την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Πλήθος ιατρών και επιστημόνων, εξειδικευμένων από το χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έδωσαν το «παρών» στη δεξίωση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ελιτούρ, Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.

Στόχος του cluster της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η από κοινού συνένωση των κορυφαίων επιστημόνων της χώρας μας, ενώνοντας γνώσεις και εμπειρία, ανταλλάσοντας ιδέες, ώστε να δικτυωθούν και να συνεργαστούν σε καινοτόμες λύσεις που θα ωφελήσουν τόσο τους ασθενείς της εξωσωματικής γονιμοποίησης παγκοσμίως, όσο και την Ελλάδα στο σύνολό της.