Ο Λευκός Οίκος θα έχει συναντήσεις μέσα στην εβδομάδα με υψηλόβαθμα στελέχη αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, αλλά και με τον κλάδο της κρουαζιέρας, σχετικά με τις ανησυχίες για ενδεχόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως δήλωσε χθες, μία εκπρόσωπος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επιβλέπει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και θα λάβει μέρος σε μία συνάντηση που θα γίνει αύριο με αξιωματούχους των αεροπορικών εταιριών.

Στη συνάντηση αυτή θα λάβουν μέρος διευθυντικά στελέχη των αεροπορικών εταιριών American Airlines Group Inc, United Airlines Holdings Inc, Southwest Airlines Co και JetBlue Airways Corp.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας προετοιμάζεται για την εφαρμογή μέτρων υποστήριξης του συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων και της οικονομίας

Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την πιθανή εφαρμογή μέτρων υποστήριξης του συστήματος υγείας, των επιχειρήσεων, αλλά και της οικονομίας καθώς ο κορωνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 40 κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως είναι ενδεχόμενο να υπάρξει «μία πολύ σοβαρή εξάπλωση του κορωνοϊού» και ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτή την παγκόσμια απειλή, ενώ καθώς η μεγαλύτερη οικονομική εικόνα ξεκαθαρίζει, είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε μεγαλύτερη υποστήριξη, όπου αυτό χρειάζεται», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ Ρίσι Σουνάκ.

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει την ματαίωση μαζικών εκδηλώσεων

Η Βρετανία δεν σκοπεύει να ματαιώσει τις μαζικές εκδηλώσεις ή τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις εξαιτίας της ανησυχίας για τον κορωνοϊό αλλά θα απαιτηθεί σχετική νομοθεσία αν κριθεί απαραίτητο να λάβει μελλοντικά τέτοια μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

“Αυτή τη στιγμή, δεν προτείνουμε την ματαίωση μαζικών εκδηλώσεων, αλλά και τα σχολεία δεν θα πρέπει να κλείσουν εκτός εάν υπάρξει κάποιο κρούσμα εκεί και τότε τα σχολεία κληθούν να κλείσουν. Μπορεί να υπάρξουν πράγματα που θα χρειαστεί να κάνουμε στο μέλλον και τα οποία δεν θέλουμε να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε την εξουσία για να τα κάνουμε, επομένως θα προτείνουμε έκτακτη νομοθεσία”, εξήγησε ο ίδιος στο BBC.

Στο υψηλότερο επίπεδο ο συναγερμός σε όλα τα αεροδρόμια της Αιγύπτου ως μέτρο προφύλαξης

Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα που εφαρμόζει από χθες η Αίγυπτος σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αυξάνοντας το επίπεδο συναγερμού για τον νέο κορωνοϊό λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα μέτρα πρόληψης απαιτούν υποχρεωτική ιατρική εξέταση σε όλους τους επιβάτες που εισέρχονται στην Αίγυπτο από τις χώρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό, σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας της χώρας και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.