Μια Ιρανή υπέκυψε σε λοίμωξη που πιθανόν να οφείλεται στον κορωνοϊό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της κρατικής ιρανικής εφημερίδας IRAN, η οποία δεν επικαλείται πηγές, ενώ τοπικές αρχές στην ρωσική πόλη Τσιτά της Σιβηρίας ανακοίνωσαν σήμερα πως πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ένας κινέζος πολίτης αφού ανέρρωσε έπειτα από λοίμωξη από τον ιό.

Σύμφωνα με την IRAN, η 63χρονη Ιρανή υπέκυψε προχθές, Δευτέρα, σε νοσοκομείο της Τεχεράνης και έχει διαταχθεί έρευνα για τα αίτια του θανάτου της.

Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας διέψευσε την πληροφορία.

«Δεν έχουν υπάρξει κρούσματα του κορωνοϊού στο Ιράν», δήλωσε.

Οι ιρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο ασθενής στη Ρωσία ήταν το δεύτερο από τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που ανέρρωσε. Το άλλο θύμα, επίσης κινέζος πολίτης, είχε ανακοινωθεί χθες, Τρίτη ότι ανέρρωσε και βγήκε από την καραντίνα στην περιφέρεια Τιουμέν της Σιβηρίας.

Η Ρωσία έχει απομονώσει εκατοντάδες ρώσους και κινέζους πολίτες που έφθασαν στη χώρα από την Κίνα για να τους ελέγξει για τον COVID-19, όπως ονομάζεται πλέον επισήμως ο νέος κορωνοϊός που έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε περισσότερους από 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθαναν τις 44.650. Αυτή την εβδομάδα οι ρωσικές αρχές έβαλαν σε καραντίνα και έναν κινέζο διπλωμάτη για προληπτικούς λόγους.