Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ) σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG (Διαγνωστικά Ομοιογενείς Ομάδες) σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, πραγματοποιεί το επόμενο σημαντικό βήμα του: την Παρασκευή 26 Απριλίου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας), προκειμένου να προχωρήσει στην προετοιμασία των Νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων για την ένταξή τους στο νέο σύστημα αποζημίωσης (ΣυΚΝΥ).

Για την επίτευξη του στόχου θα συσταθούν ομάδες έργου από τα Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων και το ΚΕΤΕΚΝΥ. Επιπλέον, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα προχωρήσει στην εκπαίδευση του προσωπικού των Νοσοκομείων στην κωδικοποίηση κατά DRG. Τέλος, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα μελετήσει της μεθόδους αποζημίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των Νοσοκομείων με βάση τα DRG και θα εκδίδει τακτικές περιοδικές εκθέσεις προόδου.

Το ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG χαιρετίζει και υποδέχεται με χαρά την σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, που μετά την ΚΥΑ για την καθολική εφαρμογή του συστήματος DRG σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ διέγνωσε, την ηθική και πρακτική ανάγκη της ένταξης στο πιο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του κόστους των υπηρεσιών υγείας, αλλά και της ποιοτικής βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο: Κόλλησαν HIV σε spa μετά από αντιγηραντική θεραπεία PRP

Γρίπη των πτηνών: O παλαιός ιός που απειλεί με νέα πανδημία

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ είναι σύστημα ισονομίας, λειτούργησε όπως έπρεπε στην περίπτωση του πατρός Καλλιάνου