Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), που εκπροσωπεί πολυεθνικές και ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, θα αναδειχθεί μέσω της εκλογικής διαδικασίας αύριο, Παρασκευή, 19 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες στις εκλογές είναι 17 και όσοι εκλεγούν θα αναλάβουν το βάρος της φαρμακευτικής πολιτικής και τη διαχείριση των εξελίξεων στον τομέα του φαρμάκου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οκτώ πρόσωπα, που δεν είναι στο σημερινό ΔΣ του ΣΦΕΕ, βρίσκονται στη λίστα όσων ρίχνονται στη «μάχη» για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ δεν συμμετέχουν ξανά στην εκλογική διαδικασία δύο από τα μέλη του τωρινού ΔΣ. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του ΣΦΕΕ και πρόεδρο της εταιρείας Chiesi, Σταύρο Θεοδωράκη, και το μέλος του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Galenica, Νικόλα Βαρελά.

Τα επιπλέον οκτώ πρόσωπα που συμμετέχουν είναι: Antonino Biroccio από την GlaxoSmithKline Greece, Cornelia Zanetti από την Takeda Pharmaceuticals, Jakoncic Agata από την MSD Greece, Κυριάκος Μπερμπεριάν από την Genesis Pharma, Γιώργος Παναγάκης από την Viatris, Κωνσταντίνος Παπαγιάννης από τη Novartis Hellas, Γρηγόρης Πολίτης από τη Menarini και Χρήστος Σωτηρίου από τη Win Medica.

Το γεγονός της συμμετοχής αρκετών νέων – και ηλικιακά- επικεφαλής μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών δείχνει εμφατικά την ανάγκη τους να συμμετέχουν στα κοινά και να ασχοληθούν ενεργά με το πεδίο του φαρμάκου, όπου clawback και rebate έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες. Σημειώνεται ότι το σημερινό ΔΣ του ΣΦΕΕ αποτελείται από 11 άτομα. Πρόεδρος του ΣΦΕΕ από το 2018 είναι ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο οποίος συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, την Παρασκευή το πρωί 10.00 – 14.00 θα διεξαχθεί η τακτική Γενική Συνέλευση και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Συμμετέχουν περίπου 60 μέλη του Συνδέσμου, που εκπροσωπούνται από τους προέδρους ή διευθύνοντες συμβούλους τους. Υπάρχει ωστόσο και η δυνατότητα να εξουσιοδοτήσουν άλλο στέλεχος της εταιρίας να τους εκπροσωπήσει στην ετήσια τακτική συνέλευση και στις αρχαιρεσίες.

Οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

1. Αναγνωστάκης Δημήτρης/ Anagnostakis Dimitris από την Boehringer Ingelheim Hellas

2. Biroccio Antonino από την GlaxoSmithKline Greece

3. Γιαννουλέας Παναγιώτης/ Giannouleas Panagiotis από Lavipharm Group

4. Zanetti Cornelia από την Takeda Pharmaceuticals

5. Jakoncic Agata από την MSD Greece

6. Κάτσικας Μάριος/ Katsikas Marios από την Faran

7. Μπερμπεριάν Κυριάκος/ Berberian Kyriakos από την Genesis Pharma

8. Παναγούλιας Κωνσταντίνος/ Panagoulias Konstantinos από την Vian

9. Παναγάκης Γεώργιος/ Panagakis George από την Viatris

10. Παπαγιάννης Κωνσταντίνος/ Papagiannis Konstantinos από την Novartis Hellas

11. Παπαδημητρίου Ολύμπιος/ Papadimitriou Olympios από την Novo Nordisk Hellas (νυν πρόεδρος του ΣΦΕΕ)

12. Πολίτης Γρηγόριος/ Politis Grigoris από την Menarini Hellas

13. Ραγκούσης Ζαχαρίας/ Ragousis Zachary από την Pfizer Hellas

14. Ραγκούσης Νίκος/ Ragkousis Nikolaos από την LEO Pharmaceutical Hellas

15. Σωτηρίου Χρήστος/ Sotiriou Christos από την Win Medica

16. Φιλιώτης Σπύρος/ Filiotis Spyros από την Pharmaserve – Lilly and Pharmaserve Hellas

17. Χουλιάρα Έλενα/ Chouliara Elena από την AstraZeneca Greece

 

Διαβάστε επίσης:

PIF – Delphi Economic Forum: Επαναπροσδιορίζοντας τον διάλογο για τη σημασία της καινοτομίας σε ένα βιώσιμο σύστημα Υγείας

Delphi Economic Forum: Η καινοτομία κλειδί για ένα πιο υγιεινό και εύρωστο μέλλον

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία προσφέρει υπεραξία στη χώρα