Συνάντηση εργασίας με τον Dr João Breda  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πραγματοποίησε ο Θανάσης Δεβλιώτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στα γραφεία του ΠΟΥ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την οδοντιατρική περίθαλψη στη χώρα μας, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κοινός τόπος ήταν πώς η ενίσχυση της προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, ιδιαίτερα στα παιδιά και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να εντείνουν τη συνεργασία τους, με σκοπό την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Η φροντίδα των δοντιών των Ελλήνων είναι αρκετά παραμελημένη. Γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος Dentist Pass δόθηκε η δυνατότητα σε παιδιά από 6 έως 12 ετών να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες καθαρισμού, φθορίωσης και ελέγχου στοματικής υγιεινής.