*γράφει η Ασημίνα Αγγελίνη

Συνωστισμός παρατηρείται σε πολλά νοσοκομεία της Καλιφόρνιας καθώς, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, πολλοί νοσηλεύονται με ασθένειες που πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα, ενώ ορισμένοι παρουσιάζουν διπλή λοίμωξη, δηλαδή έναν συνδυασμό γρίπης- Covid.

Όπως αναφέρουν οι «Los Angeles Times», η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανησυχητική με τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής και το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσει τους ασθενείς.

Το γεγονός ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν προσβληθεί ταυτόχρονα και από τους δύο ιούς, προβληματίζει έντονα τους ειδικούς καθώς έρχεται να προστεθεί σε μία έντονη περίοδο ιώσεων του αναπνευστικού.

Αν και τα νοσοκομεία δεν είναι γεμάτα όσο ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σιγά- σιγά γεμίζουν.

«Oρισμένοι από αυτούς τους ασθενείς είναι θετικοί σε περισσότερους από έναν ιούς – η γρίπη μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τη νόσο COVID – 19 και ταυτόχρονα βλέπουμε ένα ξέσπασμα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV)», δηλώνει η Δρ. Ντέιζι Νοντ, λοιμωξιολόγος, από το νοσοκομείο «Kaiser Permanente» της Νότιας Καλιφόρνια.

Το «ιογενές κοκτέιλ» θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει κορωνοϊό ή γρίπη με αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) ταυτόχρονα.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο συνδυασμός ιών πλήττει όχι μόνο ηλικιωμένους αλλά και νεαρές ηλικίες.

Την εβδομάδα έως τις 23 Δεκεμβρίου του 2023, 3.279 ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Λος Άντζελες, καταγράφοντας αύξηση 14% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και τον υψηλότερο εβδομαδιαίο απολογισμό των τελευταίων 10 μηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο: Νοσηλευόταν επί 4 χρόνια στο Νοσοκομείο Ρίου – Γιατί δεν έπαιρνε εξιτήριο

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί λόγω έξαρσης του κορωνοϊού – «Δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι» λένε από το υπουργείο Υγείας