Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 κατά την οποία, διεξήχθησαν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΙΒ.

Σε ειδική συνεδρίαση που ακολούθησε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ, τριετούς θητείας, με την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Νίκας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμμανουήλ Τριποδιανός
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κώστας Μαριάκης
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΜΙΑΣ: Δερκυλίδας Δημήτρης Καλογρίδης
ΜΕΛΗ: Ιωάννα Κάσδαγλη
Αναστασία Ντέντε
Γιώργος Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας δήλωσε σχετικά: «Ο ρόλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση και εξέλιξη της Ιατρικής Τεχνολογίας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημαντική συμβολή των ιατρικών τεχνολογιών, υπηρεσιών και λύσεων στους ασθενείς, στο υγειονομικό σύστημα περίθαλψης και πρόληψης, καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία. Ως εκ τούτου, ο ΣΕΙΒ θα αποτελέσει πολύτιμο συνεργάτη στη χάραξη πολιτικής υγείας, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες» και συμπλήρωσε πως «Τηρώντας τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΕΙΒ, δεσμευόμαστε να εργαστούμε με συνέπεια και αξιοπιστία. Το νέο ΔΣ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με αίσθημα ευθύνης, ενισχύοντας το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα για την ανάδειξη της αξίας της ιατρικής τεχνολογίας».

Ο κ. Νίκας επεσήμανε τη δέσμευση του ΣΕΙΒ για διαφάνεια και ορθή επιχειρηματική πρακτική και συμπλήρωσε ότι: «Προωθούμε την υπεραξία του κλάδου μας, χρησιμοποιώντας καινοτόμες θεραπείες και αξιόπιστα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Η Ιατρική Τεχνολογία δύναται να μετασχηματίσει το σύστημα Υγείας, και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε προς αυτόν τον κοινό στόχο».

Η Γ.Σ. του ΣΕΙΒ επιβεβαίωσε την ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων του κλάδου για τη διασφάλιση της ποιότητας και της βιωσιμότητας του συστήματος Υγείας. Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην Ελληνική αγορά των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων στο πλαίσιο των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, του ισχύοντος Καταστατικού, του Κώδικα Δεοντολογίας του Συνδέσμου και της MedTech Europe, καθώς και της πιστής τήρησης της κείμενης νομοθεσίας.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε λειτουργία η πρώτη Μονάδα Εγκεφαλικών Επεισοδίων της χώρας

Διοικητές ΕΣΥ: Πόσο αυξάνονται οι αποδοχές και οι αποζημιώσεις τους