Οι συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων αναμόρφωσης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) υπογράφηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΕ, παρουσία του Εντεταλμένου Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Π. Σταμπουλίδη, υπογράφηκαν με τους αναδόχους οι συμβάσεις για έργα στα ΤΕΠ των εξής νοσοκομείων: Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», με προϋπολογισμό έργου, που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.228.960 ευρώ και στα νοσοκομεία ΓΝΝΠ «Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ-ΓΝΔΑ «Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» και Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», με προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.151.520 ευρώ.

«Η ριζική ανακαίνιση – προσαρμογή στα νέα πρότυπα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, που υλοποιείται μέσω της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελεί πολύ σημαντική παρέμβαση στο χώρο του Ε.Σ.Υ», αναφέρει η ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ, και προσθέτει:

«Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι ο πρώτος χώρος που υποδέχεται τον ασθενή που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του, επομένως αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας η πρώτη αυτή επαφή με το χώρο του νοσοκομείου να πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον ευπρεπές, άρτια οργανωμένο, που αποπνέει πολιτισμό και αξιοπρέπεια και θα εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον ασθενή. Η ποιότητα αποτελεί σημαντική παράμετρο στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους χώρους ενός νοσηλευτικού ιδρύματος, ιδιαιτέρως, δε, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών».

Ειδήσεις σήμερα:

Τι «φρενάρει» τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Φάρμακα: Πού δηλώνονται οι παρενέργειες – Οι «κίτρινες κάρτες» του ΕΟΦ