Σε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση προβαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη (8.30 το πρωί) και πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στην Αττική προβλέπεται στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ στην Περιφέρεια η απεργία θα είναι 24ωρη. 

Όπως αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το σύστημα Υγείας καλείται να ανταπεξέλθει σε έναν δύσκολο χειμώνα με 3.000 λιγότερο προσωπικό, εν μέσω κύματος μαζικής φυγής των υγειονομικών, λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και χαμηλών αμοιβών.

Σε σχέση με την εξαγγελία για 6.500 προσλήψεις στην Υγεία, από την ΠΟΕΔΗΝ τονίζεται πως, με τους ρυθμούς που εκδίδει αποτελέσματα το ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις θα γίνουν σε τέσσερα έως πέντε χρόνια.

Για να ανακοπεί το κύμα φυγής των υγειονομικών και για να γίνει ελκυστικό το ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και του ωρομισθίου, να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός εργαζόμενων από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων μονίμων εργαζομένων, εκδίωξη των εργολάβων και επαρκή χρηματοδότηση.