Μια διαχρονικά δύσκολη εξίσωση παραμένει το πρόβλημα των ράντζων στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, όπως αποδεικνύεται από τη σημερινή καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα στην Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού, μετά από εφημερία, έχουν αναπτυχθεί 23 ράντζα (επικουρικές κλίνες), με τους ασθενείς να νοσηλεύονται στους διαδρόμους. «Η κλινική έχει ανεπτυγμένες 20 κλίνες και σήμερα πρωί νοσηλεύονται 43 ασθενείς», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει ότι 23 γυναίκες και άνδρες είναι σε φορεία στους διαδρόμους με μόλις μια κοινόχρηστη τουαλέτα και μια ντουζιέρα.

«Φταίει ο Ευαγγελισμός που αναγκάστηκε να αναπτύξει 23 ράντζα; Ασφαλώς όχι. Παρόμοια κατάσταση και στις άλλες ψυχιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Τι φταίει; Η κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κοινοποιώντας τη φωτογραφία από ασθενή στην οποία φαίνονται τα ράντζα στους διαδρόμους.

Η «μάχη» των ράντζων σε μεγάλο βαθμό κερδίζεται το τελευταίο εξάμηνο, μετά την εφαρμογή του μοντέλου συνεφημέρευσης μεγάλων νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου με μικρότερα που απορροφούν βάρος από τις εφημερίες. Ειδικά ο Ευαγγελισμός το τελευταίο διάστημα ήταν σε σημείο που δεν ανέπτυσσε καθόλου ράντζα καθώς υποστηρίζεται στις εφημερίες του από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ). Αντίστοιχα, η αποσυμφόρηση του νοσοκομείου «Αττικόν» επιχειρείται μέσω της συνεφημέρευσης με την ιδιωτική κλινική «Ιατρικό Περιστερίου», ενώ έχουν διατεθεί λίγες κλίνες από το Κέντρο Αποκατάστασης Attica για κοινωνικά περιστατικά.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε αυξητική τροχιά οι νοσηλείες – Πόσοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για εμβολιασμό

Ηλίας Κυριόπουλος: «Πώς πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη χορήγηση των εμβολίων»

Κρυπτοσποριδίωση: Ποια είναι η ασθένεια που καταγράφει αύξηση στην Ευρώπη