Αυξάνονται διαρκώς οι γυναίκες που ωφελούνται από το Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών «Φώφη Γεννηματά». Με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κάνει με ανάρτησή της ένα μίνι απολογισμό του προγράμματος.

«Πέρυσι, την ίδια μέρα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είχαμε ανακοινώσει τα μέχρι τότε αποτελέσματα του Προγράμματος Φώφη Γεννηματά που αφορούσε γυναίκες 50-69 ετών. Σε λιγότερο από 5 μήνες από την έναρξη του προγράμματος είχαν ήδη διενεργηθεί 40.000 μαστογραφίες, και είχαν εντοπιστεί έγκαιρα 2.400 γυναίκες με ευρήματα.

Σήμερα, έχουμε φτάσει τις 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί ευρήματα εγκαίρως σε 15.000 γυναίκες, οι οποίες τώρα έχουν τις μεγαλύτερες δυνατές πιθανότητες να βγουν νικήτριες στη μάχη αυτή. Το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά, έχοντας πλέον αποδείξει την αξία του, επεκτείνεται τώρα και σε γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών», αναφέρει.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ενημερώνει ότι σύντομα θα σταλούν τα SMS με τα παραπεμπτικά και στις νέες δικαιούχους, τονίζοντας ότι μένει ένας σημαντικός αριθμός γυναικών που πρέπει να πεισθούν και να πραγματοποιήσουν δωρεάν έλεγχο. «Είναι καθήκον μας να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να κάνουν το βήμα αυτό. Να μην φοβηθούν. Να μην καθυστερήσουν. Στην ηλικία 50-69 ετών μας μένουν 1 εκ. γυναίκες που πρέπει να πείσουμε. Σε αυτές θα προστεθούν και οι νέες δικαιούχοι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το καταφέρουμε. Το λέμε τόσο συχνά που ίσως ακούγεται πια κοινότοπο, αλλά δεν είναι, γιατί είναι η αλήθεια: η πρόληψη σώζει ζωές!», σημειώνει η κυρία Αγαπηδάκη.