Η αυταπάρνηση των εργαζομένων στις δομές Υγείας της Θεσσαλίας συνεχίζεται όλες αυτές τις ημέρες των φονικών πλημμυρών και οι υγειονομικοί σχηματισμοί βρίσκονται διαρκώς στην υπηρεσία των πολιτών. Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας έχει γίνει…καταφύγιο για πλημμυροπαθείς, μιας και βρίσκεται ψηλά στο βουνό, με αποτέλεσμα να μην έχουν μπει νερά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγεία κλείνουν έξι 24ωρα μέσα στην υγειονομική δομή, προσφέροντας νοσηλεία και φιλοξενία σε κατοίκους των οποίων τα σπίτια πλημμύρισαν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗN, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου φιλοξενούνταν πάνω από 40 πλημμυροπαθείς που το νερό σκέπασε τα σπίτια τους. «Το κέντρο υγείας είναι το μόνο κτίριο που έχει ρεύμα στη πόλη σπό γεννήτρια. Ετσι όλοι οι κάτοικοι πηγαίνουν εκεί να φορτίσουν τα τηλέφωνα», αναφέρει, και προσθέτει:

«Έξι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται στο κέντρο υγείας συνεχώς αφού μόνο εκεί υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και μπορούν να λαμβάνουν οξυγόνο. Κάποιοι εξ αυτών έφεραν τον εξοπλισμό από το σπίτι τους. Δεν επαρκούσε του Κεντρου Υγείας.. Έναν πολίτη τον τσίμπησε φίδι. Πώς να διακομισθεί. Ευτυχώς απεδείχθη ότι δεν ήταν δηλητηριώδες. Ένας κάτοικος έπαθε αλλεργικό σοκ από τσίμπημα σφίκας. Αδύνατον να διακομισθεί. Αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς από το προσωπικό του Κεντρου Υγείας. Ηρωισμός, αλληλεγγύη, αγανάκτηση, απελπισία. Όλα μαζί».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αγαπηδάκη για πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία Daniel: Βασικές εστίες μόλυνσης οι λάσπες και τα νεκρά ζώα – Δεν υπάρχει φόβος ελονοσίας

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα νοσοκομεία δίνουν πνοή στη δημόσια υγεία