Την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσε η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Χαλκίδας για τον άτυχο 46χρονο που έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία, στην οποία εκτός από την είδηση του θανάτου και τις λεπτομέρειες εισαγωγής στο νοσοκομείο, αναφερόταν ότι ο 46χρονος δεν ήταν διανομέας.

«Αλγεινή εντύπωση και οργή  προκαλεί  το δελτίο τύπου του διοικητή του νοσοκομείου της Χαλκίδας ο οποίος έσπευσε να ισχυριστεί  ότι ο αδικοχαμένος εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του δουλεύοντας σε συνθήκες καύσωνα, δεν ήταν διανομέας, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να συγκαλυφθεί ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα. Είναι πραγματικά πρωτοφανές σε δελτίο τύπου διοικητή νοσοκομείου με ιατρικό περιεχόμενο (δηλαδή επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου) να αναφέρεται ποιό … ΔΕΝ είναι το επάγγελμα του ασθενούς ή του θανόντος.Δύο ημέρες μετά και ακόμη ο διοικητής του ΓΝ Χαλκίδας δεν έχει κάνει το αυτονόητο: να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου», σημειώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως γράφουν, καταγγέλλουν «την ύβρη που διαπράχθηκε σε βάρος του νεκρού και της οικογένειας του». Επίσης, απαιτούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά τόσο μερίδα των ΜΜΕ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έσπευσαν να αναπαράγουν στις τηλεοράσεις, στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ‘δελτίο τύπου’ του διοικητή αυτούσιο για να τεκμηριώσουν ότι ο θανών  δήθεν δεν ήταν διανομέας προφανώς στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί ένα ακόμα έγκλημα από τα πολλά που μετρούν οι εργαζόμενοι διανομείς που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, με ήλιο και με κρύο χωρίς μέτρα προστασίας», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Πάνω από 100 θερμοπληξίες σε 5 ημέρες

Νοσοκομείο Μεταξά: «Έμφραγμα» στο Παθολογοανατομικό – Καρκινοπαθής περιμένει 47 ημέρες ιστολογική απάντηση