Την πρώτη επίσκεψη σε δομές Υγείας εκτός Αθηνών θα πραγματοποιήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο Υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη, θα είναι σήμερα και αύριο στην Κρήτη. Θα βρεθούν σε νοσοκομεία και υγειονομικές δομές και έχουν σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με υγειονομικούς φορείς του νησιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα ο Υπουργός και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας θα είναι στο Ηράκλειο και αύριο, Σάββατο, στα Χανιά. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επισκέψεις στα νοσοκομεία και συνάντηση με τους διοικητές, με σκοπό να ακούσουν τα προβλήματα του τόπου και να καταγράψουν τις ανάγκες. Υπενθυμίζεται ότι η Κρήτη είναι η γενέτειρα της κυρίας Αγαπηδάκη, επομένως η πρώτη της επίσκεψη από τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού έχει υψηλό συμβολισμό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη επισκεφτεί νοσοκομεία της Αττικής, όπως για παράδειγμα τον Ευαγγελισμό και το Αττικόν και συνεχίζει, με το μπλοκάκι του, να ενημερώνεται και να προγραμματίζει όσα πρέπει να γίνουν. Η έναρξη των εκτός Αθηνών επισκέψεων από την Κρήτη είναι και για τον ίδιο μια σημαντική επιλογή.

Ειδικά από τη στιγμή που οι δύο τους και οι συνεργάτες τους θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια ψηφιοποιημένη εικόνα της Υγείας. Η Κρήτη πρωτοπορεί στην ψηφιοποίηση του ΕΣΥ αφού έχει τεθεί σε λειτουργία το ενιαίο πληροφοριακό πρόγραμμα ιατρικού φακέλου.

Το πρόγραμμα είναι στο πλαίσιο του Diagnosis Related Groups (DRG) ή Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων, όπως αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα, το οποίο ταξινομεί τα νοσοκομειακά περιστατικά σε 1.136 κατηγορίες με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η διάγνωση των ασθενών, η ιατρική πράξη, η διάρκεια νοσηλείας, η τυχόν επανεισαγωγή, τροφοδοτώντας συνεχώς ένα ειδικό λογισμικό. Η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων αυτών γίνεται από το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών – ΚΕΤΕΚΝΥ (ελληνικό Ινστιτούτο DRG). Σκοπός είναι η εφαρμογή του συστήματος DRG να εφαρμοστεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πέντε κρίσιμα πεδία μεταμορφώνουν τα Δημόσια Νοσοκομεία

Υπουργείο Υγείας: Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία γίνονται «ένα» – Το νέο σχέδιο για την ΠΦΥ