*γράφει ο Στράτος Λούβαρης

Περισσότερα από 40 άτομα, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική και οδηγήθηκαν σε ασφαλείς χώρους, μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ συνολικά πέντε άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της πόλης και σε ιδιωτική κλινική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγου, Δημήτρη Καρασαββίδη, ο συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε στις 08:43, όταν ειδοποιηθηκαν για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ημιόροφο της ιδιωτικής κλινικής και συγκεκριμένα στην μονάδα αποστείρωσης.
«Έγινε μεγάλη μεγάλη επιχείρηση από την Υπηρεσία μας με δέκα οχήματα εκ των οποίων τα δύο ήταν ειδικά, 30 πυροσβέστες και επιπλέον τέσσερα διοικητικά οχήματα. Προβήκαμε άμεσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε ομαλά ασφαλή μεταφορά ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού σε χώρους που ήταν ασφαλείς – πάνω από 40 άτομα. Τελευταία μεταφέραμε μια ασθενή που ήταν χειρουργημένη, από τον τρίτο όροφο την κατεβάσαμε με φορείο από το κλιμακοστάσιο της κλινικής και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο», ανέφερε ο κ. Καρασαββίδης.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ότι η μεγάλη επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και με άψογη συνεργασία των Αρχών που κινητοποιήθηκαν και το βασικό είναι ότι δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη κλινική βρίσκονταν περί τα 150 άτομα: ασθενείς, επισκέπτες και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τέσσερα άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Μια νεαρή εγκυμονούσα, η οποία είχε προγραμματιστεί να γεννήσει με πρόκληση τοκετού, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ακόμη τέσσερις ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα για να συνεχίσουν τη νοσηλεία του σε δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιωτική κλινική.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υπουργείο Υγείας: Αυτές τις αρμοδιότητες αναλαμβάνουν Αγαπηδάκη – Βαρτζόπουλος – Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υγείας: Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία γίνονται «ένα» – Το νέο σχέδιο για την ΠΦΥ