Σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, στις 10 και 11 Ιουνίου, δύο νοσηλευόμενοι που κατέληξαν στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία» χάρισαν…ζωή σε περισσότερους από δέκα ασθενείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), οι οικογένειες των δοτών, ενός 54χρονου και ενός 65χρονου άνδρα, αφού ενημερώθηκαν από τους ιατρούς, συναίνεσαν στη δωρεά, προσφέροντας ελπίδα σε πάνω από 10 ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα, οι μεταμοσχεύσεις έλαβαν χώρα στον Ευαγγελισμό, το Ιπποκράτειο και το Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, και σε νοσοκομείο του Παλέρμο της Ιταλίας.

«Κατόπιν της συναίνεσής τους ενημερώθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το πρωί της Παρασκευής και άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες αξιολόγησης της καταλληλότητας των οργάνων προς μεταμόσχευση και οργάνωσης των χειρουργείων», αναφέρει ο ΕΟΜ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σημειώνει δε ότι η μεγάλη αυτή επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί με επιτυχία χωρίς τη πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των ΜΕΘ και των Χειρουργείων του νοσοκομειου «Η Σωτηρία». Ο ΕΟΜ ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες των δύο δοτών, «ευελπιστώντας η πράξη τους αυτή να προσφέρει ένα ελάχιστο νόημα στην απώλειά τους», όπως αναφέρει.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στρεπτόκοκκος ομάδας Α: Θετικά έξι παιδιά από το περιβάλλον του 7χρονου από τη Νάουσα

ΕΛΣΤΑΤ: 7.059 λιγότεροι νεκροί τις πρώτες 17 εβδομάδες του 2023

Σύνδρομο Ραπουνζέλ: «Έβαζε τα μαλλιά στο στόμα σε στιγμές αμηχανίας» – Πώς η παιδοχειρουργός έκανε τη διάγνωση στη 14χρονη