Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη «Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, Ιατρική Εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», το οποίο αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ όπως και των ιδιωτών, επιτρέποντάς τους να κινούνται από και προς το ΕΣΥ και τον ιδιωτικό χώρο αντίστοιχα, υπό προϋποθέσεις, ζητεί η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, εξηγεί για ποιους λόγους πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Όπως αναφέρει, “αν ψηφιστεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές, το αποτέλεσμα θα είναι οι ασθενείς να γίνουν πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας”.

Επιπλέον, “σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ασθενείς”.

Ακόμη, “η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά στις δημόσιες μονάδες υγείας, θα οδηγήσει σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε” σημείωνει.

Τέλος, γιατί ο πυρήνας του νομοσχεδίου “στην ουσία καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας”.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν:

-Την άμεση και εξ ολοκλήρου απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου
-Επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα του 2012
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
-Χρηματοδότηση νοσοκομείων
-Μονιμοποίηση επικουρικών
-Εκπαίδευση νέων γιατρών

Ειδήσεις σήμερα:

«Έμφραγμα» στο ΕΣΥ λόγω έλλειψης τραυματιοφορέων: Πάνω από το 55% των θέσεων είναι κενές

ΣΦΕΕ: Δραματική η υποχρηματοδότηση του νοσοκομειακού φαρμάκου

Μαγιορκίνης: Νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού από αρχές Νοεμβρίου