Ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους του υγειονομικού προσωπικού στις δομές υγείας, οι τραυματιοφορείς, υψώνει τη φωνή του για τις δραματικές ελλείψεις και ζητεί από το υπουργείο Υγείας στήριξη ώστε να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων, μόνο το 44% των οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία είναι καλυμμένες, με το ποσοστό αυτό να περιλαμβάνει και τους συμβασιούχους.

Ειδικότερα, αναφέρει η Ένωση, με αφορμή τη μεθαυριανή πανελλαδική της κινητοποίηση, ότι σε σύνολο 5.000 θέσεων, υπάρχουν μόλις 2.200 τραυματιοφορείς για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών σε όλο το εύρος του συστήματος δημόσιας υγείας.

«Ασθενείς κινδυνεύουν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Γιατροί, νοσηλευτές, security, καθαρίστριες, συνοδοί ασθενών όλοι κάνουν τους τραυματιοφορείς. Καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και στη διαχειριση ασθενών μετά την εφημερία, από τα τα ράντζα προς τις κλινικές» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων.

Η Ένωση προκήρυξε 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 2 Νοέμβριου 2022 από τις 11.00 – 15.00 και στη συνέχεια Συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση των αιτημάτων της, υπό την ομπρέλα της ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΦΕΕ: Δραματική η υποχρηματοδότηση του νοσοκομειακού φαρμάκου

Μαγιορκίνης: Νέα έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού από αρχές Νοεμβρίου

Παγώνη: Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό