Σε μια αισιόδοξη εκτίμηση προχώρησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, εν μέσω σφοδρής επέλασης της μετάλλαξης Omicron λόγω της οποίας τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, η τέταρτη δόση των εμβολίων θα είναι σχεδιασμένη για να προστατεύει από την Omicron. Όμως ακόμη, όπως είπε, μένει να διενεργηθεί σειρά ερευνών πάνω στο νέο στέλεχος.

Στην ενημέρωση για την πανδημία από τον Λευκό Οίκο, ο λοιμωξιολόγος τόνισε εστίασε στη σημασία της τρίτης δόσης ώστε να αποτραπεί τυχόν σοβαρή νόσηση.

Μιλώντας για τη σημασία μια ακόμη δόσης, σημείωσε πως στο μέλλον ίσως χρειαστεί και η τάτρατη δόση, όμως «ελπίζουμε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι θα προστατευτούμε από αυτήν τη δόση».

Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων στην προστασία από το νέο στέλεχος και έστειλε ειδικό μήνυμα για την Πρωτοχρονιά.

«Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε πάρτι με 40-50 άτομα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με τους καλεσμένους, ευχόμενοι ”καλή χρονιά”, θα συνηστούσα να μην το κάνετε, δεν είναι αυτή η κατάλληλη χρονιά», κατέληξε ο Φάουτσι.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έλεγχοι για τον κορωνοϊό: Τέσσερις συλλήψεις και 523 πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων

Η Omicron «καλπάζει» στη Θεσσαλονίκη: Κάθε δύο μέρες διπλασιάζεται το ιικό φορτίο της στα λύματα!

Πιερρακάκης: 324.000 πολίτες αποθήκευσαν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας σε μία μέρα