Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο και η ΠΟΕΔΗΝ που στηρίζει τη σημερινή συγκέντρωσή τους ζητούν παράταση των συμβάσεών τους, καταγγέλλοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αθέτησε πρόσφατη δέσμευσή του για παραμονή στην εργασία τους.

Έτσι όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ «οι καθαρίστριες θα χάσουν την δουλειά τους στα τέλη Αυγούστου». Ακόμη προσθέτει ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι ένας «διαγωνισμός παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο θα απολυθούν».

Τέλος να σημειωθεί πως πριν από λίγη ώρα έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Υγείας δηλώνοντας ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Τοποθέτησαν επίσης ένα γιγαντοπανό με σύνθημα «Κούνεβα πού είσαι; Έλα στον αγώνα» με φωτογραφίες του πρωθυπουργού να κάθεται σε θρόνο και αντίστοιχα ακριβώς από πίσω του τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργός Υγείας Παύλο Πολάκη και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

katharistries-ygeias-dyo

katharistries-ygeias-ena