Πώς επηρέασε η πανδημία την ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας; Πόσο σημαντικό είναι το ποδήλατο για τις μικρές ηλικίες και γενικότερα για την ανάπτυξη των παιδιών; Πώς η ποδηλασία μπορεί να αναδείξει τον ελληνικό τουρισμό; Σε τι επίπεδο βρίσκεται η αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα; Πώς η βελτίωση των υποδομών και η δημιουργία ποδηλατόδρομων συμβάλλουν στη διάδοση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το ποδήλατο; Οι παραπάνω θεματικές αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο δημοφιλέστερος και πιο απαιτητικός αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο, ο L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA, επιστρέφει στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, στις 6 Απριλίου 2024, με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο διαδρομών και σταδίων. Η διοργάνωση προσφέρει δύο διαδρομές 128 και 76 χιλιομέτρων, το The Race και το The Ride αντίστοιχα, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και το The Fun Ride, μια πολύ πιο εύκολη, επίπεδη, μη ανταγωνιστική διαδρομή 17 χιλιομέτρων για ποδηλάτες από 9 έως 99 ετών κάθε επιπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής ή η νικήτρια του φετινού αγώνα θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024».

Το L’Étape Greece by Tour de France 2024 αναμένεται να προσελκύσει στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας πάνω από 3.000 αθλητές, θεατές και επισκέπτες από 20 χώρες του κόσμου, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα και θέλει και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες διοργανώσεις παγκοσμίως με επιτυχία.

Οι εγγραφές για τον φετινό αγώνα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 23 Μαρτίου 2024 εδώ.