Το χαρακτηριστικό τους χρώμα είναι και αυτό που κάνει τα σαγκουίνια να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή της ίδιας οικογένειας. Ενισχυμένα φυσικά με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με τον χυμό τους να αποτελεί την ιδανική ενίσχυση του οργανισμού μας με πολύτιμα για την υγεία συστατικά.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα 

Η καθημερινή πρόσληψη της βιταμίνης C δημιουργεί μια ασπίδα στον οργανισμό, προστατεύοντας από ασθένειες και λοιμώξεις, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Μελέτες αποδεικνύουν επίσης τη μείωση της διάρκειας και της σοβαρότητας των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού.

Βελτιώνουν την υγεία του εντέρου 

Τα σαγκουίνια ως φρούτα είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών, που βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα. Η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών δρα θεραπευτικά στη δυσκοιλιότητα και σε καταστάσεις όπως οι αιμορροΐδες, ενώ αντίστοιχα βελτιώνει το μικροβίωμα του εντέρου.

Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες 

Η αφθονία σε αντιοξειδωτικά που περιέχοντα στα σαγκουίνια τα καθιστούν πολύτιμους συμμάχους στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι αντικαρκινικές αυτές ιδιότητες οφείλονται στην ένωση της χρυσανθεμίνης, το οποίο δίνει στο φρούτο το ξεχωριστό του χρώμα. Σε μια μελέτη σε δοκιμαστικό σωλήνα, η χρυσανθεμίνη εμπόδισε την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η κατανάλωση περισσότερων εσπεριδοειδών μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του πνεύμονα, του στομάχου και του στόματος. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες κλινικές μελέτες.

Διαβάστε επίσης: 

Δέκα τρόφιμα με περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια

Το χειμωνιάτικο φρούτο που ρίχνει την χοληστερόλη και προστατεύει από τη γρίπη

Βιταμίνη C και νηστεία: Ο διατροφικός συνδυασμός με αντικαρκινική δράση