Η προστασία των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα για κάθε γονιό. Ένα παιδικό  ασφαλιστήριο πρόγραμμα  σηκώνει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους των γονιών σε σχέση με την κατάλληλη φροντίδα που θα χρειαστεί το παιδί σε περίπτωση ατυχήματος, ασθένειας, αλλά και των απαραίτητων εξετάσεων.

Ένα παιδί μπορεί να είναι ασφαλισμένο ως εξαρτώμενο μέλος στο συμβόλαιο υγείας ενός γονέα και να απολαμβάνει τις παροχές και τις καλύψεις που περιλαμβάνει το εκάστοτε πρόγραμμα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα, οι γονείς από τις πρώτες ημέρες ζωής του παιδιού τους, να προχωρήσουν στην σύναψη ενός προγράμματος υγείας με την βοήθεια ενός έμπειρου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, που να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην κάλυψη των αναγκών είτε πρόκειται για διαγνωστικό, νοσοκομειακό ή και τα δύο μαζί.

Έτσι λοιπόν, η παιδική ασφάλιση υγείας, μπορεί να περιλαμβάνει ένα εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα που να καλύπτει εξετάσεις σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα, επισκέψεις σε παιδιάτρους, ετήσιο check up αλλά και επισκέψεις σε οδοντιάτρους και οφθαλμίατρους σε προνομιακές τιμές βάσει πάντα των όρων του συμβολαίου. Παράλληλα η απόκτηση ενός νοσοκομειακού προγράμματος παρέχει τη  δυνατότητα της άμεσης αντίδρασης, καθώς και οικονομικής ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά, με το πλεονέκτημα της πρόσβασης σε πιο άνετο υγειονομικό περιβάλλον ενός ιδιωτικού νοσοκομείου ή κλινικής.

Προκειμένου να επιλέξουμε την κατάλληλη ασφάλιση για το παιδί θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα ακόλουθα σημεία:

Εξαιρέσεις και χρονικές αναμονές

Οι εξαιρέσεις είναι στην ουσία οι ασθένειες που δεν καλύπτει ένα παιδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα υγείας και οι χρονικές αναμονές μπορεί να αναφέρονται σε κάποιες ασθένειες που η ασφαλιστική εταιρία παρέχει κάλυψη μετά από την πάροδο ενός χρονικού διαστήματος.

Επείγουσα μεταφορά

Αναφέρεται στην πιθανότητα ενός έκτακτου περιστατικού και την επείγουσα μεταφορά του παιδιού σε νοσηλευτικό ίδρυμα, με την ασφαλιστική εταιρία να αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα συντονισμού και οργάνωσης της μεταφοράς των γονιών και του παιδιού.

Κάλυψη εξόδων για συνοδό

Είναι απολύτως λογικό σε μια δύσκολη στιγμή για ένα γονέα, να θελήσει να βρίσκεται κοντά στο παιδί του στην περίπτωση μιας πιθανής νοσηλείας. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν τα έξοδα τροφής που πραγματοποιούνται εντός του νοσοκομείου για τον συνοδό-γονέα.

Κάλυψη για αποκατάσταση

Είναι δεδομένο πως τα ατυχήματα στην παιδική ηλικία συμβαίνουν πολύ συχνά, κάποια μπορεί να είναι μικρά και άλλα πιο σοβαρά. Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα που παρέχει η ασφαλιστική για κέντρο αποκατάστασης μετά από κάποιο ατύχημα είναι εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη.

Κόστος μια παιδικής ασφάλισης

Το κόστος για μια παιδική ασφάλιση μπορεί να ξεκινήσει από 50-60 ευρώ και να φτάσει μέχρι 1.000 ευρώ. Αυτό εξαρτάται από τις παροχές που περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα υγείας αλλά και την πιθανή συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας.

Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι πως χρειάζεται μια συστηματική έρευνα και μελέτη, για να καταλήξει κάποιος στην ιδανική ασφάλιση για το παιδί του, πάντα με την βοήθεια και την εμπειρία ενός ασφαλιστικού συμβούλου ο οποίος μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτική ασφάλιση για το παιδί: Όλες οι επιλογές – Τι σας συμφέρει

Θα κάνετε νοσοκομειακό πρόγραμμα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ασφάλιση παιδιού – Καλύψεις: Ποια είναι η ιδανική επιλογή