Είναι γεγονός πως σε περιπτώσεις που κάθε δευτερόλεπτο είναι κρίσιμο εξαιτίας κάποιας ασθένειας ή ατυχήματος, η διαδικασία της μεταφοράς είναι σημαντική ειδικά όταν ο ασθενής δεν μπορεί να λάβει την κατάλληλη φροντίδα στην περιοχή που βρίσκεται.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες μέσα από τα προγράμματα υγείας διαθέτουν την εν λόγω παροχή ως πρόσθετη κάλυψη, εξασφαλίζοντας έτσι σε απόλυτο βαθμό όσους την έχουν συμπεριλάβει στο ασφαλιστικό τους πακέτο. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης της συγκεκριμένης παροχής ως μεμονωμένου προγράμματος.

Αν για παράδειγμα κάποιος βρίσκεται σε ορεινό μέρος με την οικογένεια του, νιώσει έντονους πόνους και παρουσιάσει χαμηλό πυρετό, με τον τοπικό γιατρό να μην μπορεί να κάνει διάγνωση ελλέιψει συστήματος υπερήχων, η ασφαλιστική εταιρία θα φέρει σε επαφή τον δικό της γιατρό-συντονιστή με τον συνάδελφο του, που εξέτασε τον ασθενή, ώστε να λάβει γνώση της κλινικής του εικόνας.

Αν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας διαπιστωθεί πως πρέπει να πραγματοποιηθεί μεταφορά του ασθενούς γιατί δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί διαφορετικά λόγω της διαρκούς επιδείνωσης της υγείας του, τότε η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνει να οργανώσει και να πραγματοποιήσει όλη την επιχείρηση προς το κοντινότερο κατάλληλο νοσοκομείο. Παράλληλα θα πρέπει εγγράφως να υπάρξει βεβαίωση από τον γιατρό που επιλήφθηκε της κατάστασης και ζήτησε τη μεταφορά.

Η διακομιδή πραγματοποιείται με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή και αεροπλάνο, αναλόγως των παροχών της ασφαλιστικής εταιρίας, αλλά και το κατεπείγον του περιστατικού με γνώμονα την ταχύτερη  μεταφορά του ασθενούς σε κατάλληλη νοσηλευτική μονάδα.

Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος βρίσκεται στο εξωτερικό και η ασφαλιστική εταιρία έχει αναλάβει την υγειονομική του μεταφορά στην Ελλάδα, καλύπτει παράλληλα και τα έξοδα επιστροφής των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Η κάλυψη για επείγουσα ιατρική μεταφορά  ξεκινά από την ημερομηνία της ασφάλισης. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που η ασφαλιστική εταιρία δεν καλύπτει παθήσεις, ασθένειες ή κάποια σωματική βλάβη που προϋπήρχε της ασφάλισης ή της οποίας τα συμπτώματα προϋπήρχαν και ήταν γνωστά στον ασφαλισμένο πριν από την υπογραφή της σύμβασης.

Η επιλογή ενός προγράμματος επείγουσας ιατρικής μεταφοράς πραγματικά μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια αλλά και να προσφέρει ηρεμία και σιγουριά κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού εντός η εκτός Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:

Επείγουσα μεταφορά ασθενούς: Ποια είναι η καλύτερη κάλυψη

Επείγουσα Μεταφορά Ασθενούς: Τι καλύπτουν τα συμβόλαια υγείας

Μεταφορά 14 ασθενών με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας το 4ήμερο της Πρωτοχρονιάς