Η ζωή επιφυλάσσει πολύ συχνά περιπέτειες  με την υγεία, κάποιες από αυτές αντιμετωπίζονται με φάρμακα κατ’ οίκον ενώ κάποιες άλλες χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη και φροντίδα. Η εξασφάλιση της προσωπικής υγείας αλλά και των οικείων προσώπων αποτελεί προτεραιότητα και μέγιστη ανάγκη του καθενός.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτει κάποιος ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας, η δαπάνη που θα κληθεί να καλύψει πιθανώς να είναι δυσβάσταχτη. Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχει μια πληθώρα νοσοκομειακών προγραμμάτων που μπορεί να αποτελέσουν μέρος ενός προγράμματος υγείας ή να λειτουργήσουν και ως αυτόνομα.

Τα νοσοκομειακά προγράμματα παρέχουν στον ασφαλισμένο την καλύτερη δυνατή κάλυψη για την προστασία της υγείας, εξασφαλίζοντας έτσι την άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μέσω ενός νοσοκομειακού προγράμματος, η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνει να  αποζημιώσει για δαπάνες που σχετίζονται με την περίθαλψη του ασφαλισμένου, τις αμοιβές ιατρών, χειρουργού, αναισθησιολόγου καθώς και των φαρμάκων που θα χορηγηθούν.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες περιλαμβάνουν στα νοσοκομειακά τους προγράμματα την παροχή για νοσηλεία στο σπίτι. Καλύπτουν τα έξοδα νοσηλευτικών υπηρεσιών υπό συγκεκριμένους όρους σχετικά με την αποζημίωση και το χρονικό διάστημα.

Μια τέτοια παροχή προβλέπεται σε περιστατικά που λόγω της κατάστασης υγείας που αντιμετωπίζει ο ασφαλισμένος, θα κριθεί αναγκαίο μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο να εξακολουθήσει να λαμβάνει αντίστοιχη περίθαλψη στο σπίτι του.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι περιστατικά ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεία για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για κατάγματα σπονδυλικής στήλης καθώς και για εγκαύματα τρίτου βαθμού με έκταση πάνω από 20% της επιφάνειας του σώματος.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις καθώς και άλλες μπορούν να παρέχονται νοσηλευτικές και ιατρικές υπηρεσίες στο σπίτι. Έτσι με την βοήθεια εξειδικευμένων νοσηλευτών και ιατρών, οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν την ηρεμία που παρέχει το οικείο περιβάλλον λαμβάνοντας την νοσοκομειακού επιπέδου νοσηλεία.

Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής αποφεύγει την διαμονή στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Παράλληλα λειτουργεί εξαιρετικά θετικά στην ψυχολογία του ασθενούς η παραμονή στο σπίτι του.

Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι αποφασιστικός τόσο ως προς την σωστή και άμεση ενημέρωση, όσο και ως προς την απλοποίηση των διαδικασιών. Είναι ο επαγγελματίας που θα καθοδηγήσει τον ασφαλισμένο για οποιοδήποτε περιστατικό που σχετίζεται με μια πιθανή νοσηλεία βάσει πάντα των όρων και προϋποθέσεων  του συμβολαίου.

Διαβάστε επίσης:

Θα κάνετε νοσοκομειακό πρόγραμμα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Νοσοκομειακό πρόγραμμα: Πολύτιμες καλύψεις για μια δύσκολη στιγμή

Ασφαλιστήριο – Νοσηλεία: Πότε λαμβάνεται το Νοσοκομειακό – Χειρουργικό επίδομα