Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπου καρκίνος στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Στατιστικά μοντέλα υποστηρίζουν πως στις ανεπτυγμένες κοινωνίες 1 στις 8 γυναίκες θα προσβληθούν από τη νόσο στη διάρκεια της ζωής τους.

Τις τελευταίες δεκαετίες τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η θνητότητα έχει μειωθεί σημαντικά, έως και 35%. Αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ευαισθητοποίηση των γυναικών, στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της νόσου σε αρχικά στάδια καθώς και στη φαρμακευτική πρόοδο για την αντιμετώπιση της.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος στην οποία δεν είναι δυνατό να υπάρξει πρωτογενής πρόληψη. Παρ’ όλα αυτά γίνονται προσπάθειες από τον ιατρικό κόσμο για την ταυτοποίηση των γυναικών υψηλού κινδύνου. Με αυτό τον τρόπο η διάγνωση γίνεται σε αρχικά στάδια, γεγονός που καθιστά την νόσο ιάσιμη.

Η επιστημονική κατάρτιση των εξειδικευμένων ιατρών σε συνδυασμό με τα διαγνωστικά μέσα όπως η ψηφιακή μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μαστών έχουν οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα.

Στη χώρα μας έχουμε περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο. Στο σημείο αυτό μας γεννάται εύλογα το ερώτημα αν υπάρχει τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Η απάντηση είναι θετική! Η έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη της νόσου είναι ζωτικής σημασίας και αφορά όλες τις γυναίκες. Αποτελεί τον πολυτιμότερο σύμμαχο όχι μόνο για την αντιμετώπιση, αλλά και την απομυθοποίηση της ασθένειας.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν όλα τα παραπάνω, η Εθνική Ασφαλιστική θέλοντας να προστατεύσει την υγεία των γυναικών προσφέρει μέσω του προγράμματος ασφάλισης υγείας Full [Health] ένα σύνολο διαγνωστικών εξετάσεων, που μπορούν να οδηγήσουν σε έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στον ασθενή για άμεση εφαρμογή θεραπείας και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Επίσης, το πρόγραμμα υγείας Full [Health]  έχοντας σε πρώτο πλάνο τη φροντίδα της σύγχρονης γυναίκας καλύπτει και προληπτικές επεμβάσεις μαστεκτομής, σε ομάδες υψηλού κινδύνου με συγκεκριμένα εργαστηριακά ευρήματα.
Η προσφορά αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς:
• Οι διαγνωστικές εξετάσεις όπως και οι επεμβάσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρές
• Η έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο μπορεί να αποβεί σωτήρια

Το κλειδί για μια ζωή γεμάτη με νέες δυνατότητες, χωρίς άγχος είναι η πρόληψη.
Βάλτε την πρόληψη στη ζωή σας. Η πρόληψη σώζει! Αγαπήστε εσείς τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Full [Health] της Εθνικής Ασφαλιστικής, με γνώμονα τη βέλτιστη προστασία και κάλυψη των πραγματικών αναγκών σας, φροντίζει να είναι πάντοτε δίπλα σας για να ζείτε τη ζωή στο Full!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης Υγείας Full [Health] της Εθνικής Ασφαλιστικής, μπορείτε να απευθυνθείτε, στα Υποκαταστήματα της εταιρείας, στον πιστοποιημένο ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης καλώντας τους αριθμούς +302109099000 (από Ελλάδα και εξωτερικό), ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.ethniki–asfalistiki.gr, ή ένα από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.