Αναμφισβήτητα η εξασφάλιση και το μέλλον των παιδιών αποτελεί το κύριο μέλημά μας από τη στιγμή της γέννησης τους. Για αυτό τον λόγο αναζητούμε το καλύτερο που μπορούμε να τους παρέχουμε βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Η προστασία της υγείας τους  αποτελεί προτεραιότητα και μια διαρκή αγωνία που μας συνοδεύει για πάντα.

Η προοπτική μιας ιδιωτικής ασφάλισης για το παιδί αποτελεί διέξοδο και συνάμα πολύτιμη λύση στην περίπτωση μιας ξαφνικής ασθένειας ή ατυχήματος. Οι περισσότεροι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές προτρέπουν τους ασφαλισμένους να ασφαλίσουν τα νέα μέλη της οικογένειας τους από τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής τους.

Όταν μιλάμε για ιδιωτική ασφάλεια για το παιδί εννοούμε ένα πλήρες νοσοκομειακό πρόγραμμα. Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας για τα παιδιά δίνει έξυπνες εναλλακτικές λύσεις. Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει μια ποικιλία επιλογών στην πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δομές υγείας.

Ο κυριότερος λόγος που επιβάλλεται να έχουμε στην κατοχή μας ένα ιδιωτικό πρόγραμμα υγείας για το παιδί είναι η κάλυψη σε επείγοντα περιστατικά. Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε δυσβάστακτα κόστη νοσηλείας που ενδεχομένως προκύψουν σε κάποιες περιπτώσεις. Επιπροσθέτως, μας προσφέρει την επιλογή ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων με κορυφαίους ιατρούς και σύγχρονες ιατροτεχνικές υποδομές.

Η πλειοψηφία των γονιών επιλέγει την ασφάλιση του παιδιού ως καλυπτόμενο μέλος σε ένα ήδη υπάρχον ασφαλιστικό συμβόλαιο υγείας. Ο λόγος είναι οι εκπτώσεις που εξασφαλίζονται.

Από την άλλη αν κάποιος επιλέξει να προβεί σε ξεχωριστό συμβόλαιο για το παιδί, τότε έχει τρεις επιλογές. Η μία αφορά το κλειστό πρόγραμμα που καλύπτει ιατρικά περιστατικά σε συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα προγράμματα ανοιχτού τύπου όπου υπάρχει η επιλογή από περισσότερες ιατρικές δομές για να αντιμετωπιστεί ένα έκτακτο περιστατικό ή κάποια ασθένεια. Η τρίτη κατηγορία αφορά το παιδικό προσωπικό ατύχημα, όπου το κεφάλαιο κάλυψης είναι περιορισμένο.

Η ασφάλιση υγείας ενός παιδιού μπορεί να καλύψει από ένα απλό προληπτικό έλεγχο (check up) μέχρι και κάτι έκτακτο.

Στα πλήρη νοσοκομειακά προγράμματα παρέχεται η κάλυψη βάσει του συμβολαίου σε επιλεγμένες παιδιατρικές κλινικές και συνεργαζόμενα νοσοκομεία. Επιπλέον δίνεται γραμμή έκτακτης ανάγκης με 24/7 λειτουργία και επικοινωνία με παιδίατρο ανά πάσα στιγμή. Όπως επίσης υπάρχει και η δυνατότητα για μεταφορά στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ακόμη και με αεροπλάνο αν καταστεί αναγκαίο.

Με τα προγράμματα αυτά πολλές ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν στα παιδιά την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή για το χρονικό διάστημα της παραμονής στο νοσοκομείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις και πάντα σε συνάρτηση με το συμβόλαιο καλύπτονται τα έξοδα του συνοδού ή το κόστος για «αποκλειστική».

Το κόστος για μια ιδιωτική ασφάλεια ζωής για παιδί μπορεί να ξεκινά από 200 ευρώ το χρόνο και να φτάσει τις 2000 ευρώ.

Αυτή η μεγάλη διακύμανση στις τιμές οφείλεται στην πλειάδα των προγραμμάτων που διαθέτει η ασφαλιστική αγορά. Σημαντικός παράγοντας επίσης στην διαμόρφωση του τελικού κόστους είναι η συμμετοχή ή η απαλλαγή.

Μια συμμετοχή 1000 ευρώ στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του παιδιού με το κόστος από μια πιθανή νοσηλεία και επέμβαση να είναι στις 3000 ευρώ, σημαίνει ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα καταβάλλει 2000 βάσει της απαλλαγής από το αρχικό ποσό.

Συμπερασματικά η απόφαση για ιδιωτική παιδική ασφάλεια θα πρέπει να συνοδευτεί με μια έρευνα για τα διαθέσιμα προγράμματα βάσει των αναγκών των παιδιών. Αυτό βέβαια μπορεί να επιτευχθεί με την καθοδήγηση του ασφαλιστικού σας διαμεσολαβητή και έτσι να δημιουργήσετε ένα συμβόλαιο ακριβώς όπως το θέλετε.

 

Διαβάστε επίσης

Θέλετε να ασφαλιστείτε ή να αλλάξετε εταιρία; Όλα όσα θα σας ρωτήσει ο ασφαλιστής

Έξι ερωτήσεις για να επιλέξετε το σωστό ασφαλιστικό πακέτο