O Σεπτέμβριος, μετά την επιστροφή από τις διακοπές, είναι ο μήνας που παραδοσιακά πολλοί ασφαλισμένοι υποβάλλονται σε ετήσιο check up. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν πολλές επιλογές για πακέτα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ανάλογα με την οικονομική σας δυνατότητα.

Από την άλλη πλευρά πολλά προγράμματα υγείας παρέχουν δωρεάν έναν αριθμό ιατρικών επισκέψεων σε συμβεβλημένα νοσοκομεία καθώς και δωρεάν επίσκεψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες (π.χ. Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού κ.λπ.) σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού.

Το ετήσιο check up παρέχεται συνήθως δωρεάν και περιλαμβάνει ένα σύνολο εξετάσεων, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, για τον απαραίτητο σε όλους μας προληπτικό έλεγχο.

Ωστόσο αν αποφασίσατε να αγοράσετε έξτρα πακέτο για πρωτοβάθμια περίθαλψη, θα εξασφαλίσετε περισσότερες υπηρεσίες πρόληψης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς κόστος ή σε προνομιακές τιμές, για να φροντίσετε τόσο τη δική σας υγεία όσο και των αγαπημένων σας. Στις υπηρεσίες αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται check up, προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις, απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις, ειδικά πακέτα προληπτικού ελέγχου για παιδιά, προγεννητικοί έλεγχοι ακόμη και οδοντιατρικές πράξεις και φυσικοθεραπείες με σημαντικές εκπτώσεις.

Αυτά είτε θα καλυφθούν απευθείας από την ασφαλιστική σας εταιρεία επειδή θα χρησιμοποιήσετε το Δίκτυο Υγείας της, είτε θα καλυφθούν απολογιστικά ή ένα μέρος τους εάν δεν χρησιμοποιήσεις το Δίκτυο της.

Το Δίκτυο Υγείας είναι ουσιαστικά οι πάροχοι υπηρεσιών που είναι συμβεβλημένοι με την ασφαλιστική εταιρεία.

Πολλές εταιρίες παρέχουν επίσης μέσω του call center ή και μέσω Skype ιατρικές συμβουλές ή άμεση ιατρική βοήθεια και εξασφάλιση μεταφοράς στο νοσοκομείο σε ένα έκτακτο περιστατικό υγείας.

Διαβάστε επίσης

Ογκολογικοί ασθενείς: Καλύπτει το ασφαλιστήριο θεραπείες χωρίς νοσηλεία;

Οικογενειακό πρόγραμμα υγείας: Πέντε σημεία – κλειδιά που πρέπει να προσέξετε

Γονείς: Όλα τα SOS για την ασφάλιση των παιδιών