Ένα θετικό που μας  αφήνει παρακαταθήκη  η κρίση του κορωνοϊού είναι η ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με επαρκείς και άκρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυξημένης φροντίδας. Την ίδια ώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και η λειτουργία των ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Υπενθυμίζουμε ότι για μεγάλο διάστημα δεν είχαν πραγματοποιηθεί προγραμματισμένα χειρουργεία στα ιδιωτικά θεραπευτήρια (και στα δημόσια) για να μείνουν διαθέσιμες οι ΜΕΘ για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να επισημάνουμε για τον ασθενή που διατηρεί ένα συμβόλαιο υγείας ατομικό ή οικογενειακό πως τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν άμεση προσβασιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ ή και ΜΑΦ, ώστε ο ασθενής να εξυπηρετείται με άμεση νοσηλεία εντός των μονάδων σε περίπτωση κινδύνου της υγείας του ή μελών της οικογένειάς του. Αρκεί μια ανασκόπηση σε περιστατικά τραυματισμών από τροχαία δυστυχήματα, εργατικά ατυχήματα, ατυχήματα παιδιών σε εκπαιδευτικές μονάδες κ.α. η ακόμα ασθενών με σοβαρές παθήσεις οι οποίοι περίμεναν με προτεραιότητα μια κλίνη σε δημόσιο νοσοκομείο με κίνδυνο της ζωής τους ή και άλλα τραγικά περιστατικά ασθενών που κατέληξαν γιατί δεν έβρισκαν διαθέσιμη ΜΕΘ σε δημόσιο νοσοκομείο.

Όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουν τη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε όλα τα συνεργαζόμενα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια έως του ορίου ασφαλιστικής κάλυψης που έχει συμφωνηθεί κατά τη σύναψη του συμβολαίου (για παράδειγμα 700.000 ευρώ ετησίως). Επιπλέον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ο ασφαλισμένος δύναται να νοσηλευτεί και σε ΜΕΘ Ιδιωτικού Νοσοκομείου Εξωτερικού συνήθως εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία για περιστατικό υγείας στο θεραπευτήριο και με ορισμένες προϋποθέσεις πάντοτε ανάλογα το περιστατικό, το συμβόλαιο, και την εταιρεία.

Η παροχή νοσηλείας σε ΜΕΘ ή/και ΜΑΦ δίδεται μέσα από την παροχή «Δωμάτιο και Τροφή» συμβολαίων υγείας όλων των εταιρειών και καλύπτει όλα τα έξοδα που θα προκύψουν από την παραμονή του ασφαλισμένου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή Μονάδα αυξημένης Φροντίδας ΜΑΦ ή για νοσηλεία στο εξωτερικό για διάστημα 365 ημερών για κάθε νοσηλεία η ατύχημα ανάλογα τους όρους και την εταιρεία.

 Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος διατηρεί συμβόλαιο υγείας με απαλλαγή στα έξοδα νοσηλείας και νοσηλευτεί σε ΜΕΘ τότε σε αρκετές εταιρείες απαλλάσσεται από την συμμετοχή του για τα έξοδα που θα προκύψουν.

Ορισμένα συμβόλαια μάλιστα καλύπτουν και τα έξοδα για ένα επιπλέον κρεββάτι για το συνοδό παιδιών ηλικίας έως 12 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ποια έξοδα καλύπτουν οι ασφαλιστικές μετά τη νοσηλεία

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι top απορίες των ασφαλισμένων την εποχή της πανδημίας

Κορωνοϊός: Η κάλυψή του δεν εξαιρείται πλέον από πολλά ασφαλιστήρια