Δεν υπάρχει ιδανικό χρονικό σημείο που το ζευγάρι πρέπει να συνευρεθεί μετά τη γέννα του μωρού του, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μετά τις έξι πρώτες εβδομάδες μπορούν να ξαναδοκιμάσουν. Μία νέα μελέτη αποδεικνύει ότι το θέμα είναι πιο πολύπλοκο, ώστε να μπαίνει σε καλούπια.

Η επανάληψη της σεξουαλικής δραστηριότητας μετά την εγκυμοσύνη δεν είναι πάντα όπως το ποδήλατο, ειδικά για τις μητέρες που βιώνουν πόνο, κόπωση και άγχος μετά τον τοκετό. Ωστόσο, πολλά ζευγάρια οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα δύσκολο και κρίσιμο σημείο στο οποίο μπορούν να ξαναρχίσουν τη σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με 70 εκ βαθέων συνεντεύξεις γυναικών στη Νότια Καρολίνα. Τα ευρήματα της μελέτης που περιελάμβανε τις προσωπικές συνεντεύξεις  δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο Culture, Health & Sexuality.
Εκεί, λοιπόν, όπως διαβάζουμε, η συνηθέστερη σύσταση από τους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας ήταν να ξαναρχίσουν το σεξ μετά από έξι εβδομάδες. Ορισμένες γυναίκες ήταν έτοιμες ακόμη και πριν από το διάστημα αυτό και είχαν επιθυμία, ενώ άλλες εξέφραζαν την απόφαση να μην κάνουν σεξ, διότι αισθάνονταν εξαντλημένες από τη φροντίδα του μωρού. Το σημαντικό όμως δεν ήταν αυτό. Από τις συνεντεύξεις φάνηκε ότι κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά το ζήτημα και ότι επηρεάζονται τόσο από τις αντιλήψεις τους όσο και από την εικόνα που έχουν για το σώμα τους, αλλά και από τις πιθανές αλλαγές στην ψυχολογία τους.
Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυστηρές συστάσεις ή κατευθυντήριες γραμμές για το θέμα, καθώς τόσο σωματικά όσο και ψυχικά μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μήνες ώστε μια γυναίκα να νιώσει έτοιμη. Και εδώ που τα λέμε, αρκεί η ευθύνη του νέου μέλους της οικογένειας, δεν χρειάζεται να αγχωθούμε και για το σεξ.