Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να περιπλανιέται σε διάφορες φανταστικές καταστάσεις του μυαλού όταν βαριέστε ή θέλετε να στρέψετε κάπου αλλού τη σκέψη σας; Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι σεξουαλικές ορμές κάνουν την εμφάνισή τους και κυριεύουν σώμα και πνεύμα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Justin Lehmiller, ερευνητικό συνεργάτη στο Ινστιτούτο Kinsey και κοινωνιολόγο με κατεύθυνση στο σεξ και τα φετίχ, τις περισσότερες φορές που οι σκέψεις μας έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο, φαντασιωνόμαστε κάποιον που γνωρίζουμε προσωπικά. Είναι, δηλαδή, πολύ πιθανότερο να σκεφτούμε τον νυν (ή έναν πρώην) σύντροφο παρά ένα διάσημο πρόσωπο.

«Οι φαντασιώσεις τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών αφορούν κάτι περισσότερο από μια απλή, μηχανική σεξουαλική πράξη. Αναζητούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο συναισθηματικής ολοκλήρωσης, είτε θέλουν να νιώσουν επιθυμητοί, ελκυστικοί ή σεξουαλικά ανταγωνιστικοί είτε θέλουν να συνδεθούν με το άλλο άτομο», αναφέρει ο Δρ. Lehmiller και συνεχίζει: «Είναι πολύ πιο εύκολο να οραματιστούμε αυτά τα συναισθήματα όταν φαντασιωνόμαστε κάποιον που γνωρίζουμε, παρά κάποιον που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ.

Για το τελευταίο του βιβλίο (Tell Me What You Want: The Science of Sexual Desire and How It Can Help You Improve Your Sex Life), ο ερευνητής ρώτησε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους σχετικά με τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις. Το 90% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είχαν φαντασιώσεις με ερωτικό τους σύντροφο, ενώ μόνο τα 2/3 είχαν φαντασιωθεί κάποιον διάσημο. Επιπλέον, ενώ το 51% δήλωσε ότι είχε συχνά φαντασιώσεις με ερωτικούς παρτενέρ, μόλις 7% ήταν εκείνοι που είπαν πως τα πρόσωπα των πιο συχνών τους φαντασιώσεων ήταν διάσημοι celebrities.

Όταν, όμως, πράγματι φαντασιωνόμαστε διάσημους, ποιοι είναι εκείνοι που έρχονται συνήθως στο μυαλό μας;

Οι top 5 διάσημες γυναίκες που φαντασιώνονται οι άνδρες είναι:

  1. Scarlett Johansson
  2. Jennifer Aniston
  3. Jennifer Lawrence
  4. Kate Upton
  5. Sofia Vergara

Αλλά και οι γυναίκες που έχουν ερωτικές φαντασιώσεις με διάσημες γυναίκες έχουν συνήθως τις ίδιες προτιμήσεις με τους άνδρες. Στην προκειμένη περίπτωση, οι top 5 διάσημες γυναίκες που φαντασιώνονται οι γυναίκες είναι:

  1. Scarlett Johansson
  2. Angelina Jolie
  3. Mila Kunis
  4. Jennifer Lawrence
  5. Megan Fox

Οι top 5 διάσημοι άνδρες που φαντασιώνονται οι γυναίκες είναι:

  1. Channing Tatum
  2. Ryan Gosling
  3. Adam Levine
  4. George Clooney
  5. Brad Pitt

Και στην περίπτωση των ανδρών που προτιμούν άνδρες, το γούστο είναι και πάλι κοινό με τις γυναίκες. Έτσι, οι top 5 διάσημοι άνδρες που φαντασιώνονται οι άνδρες είναι:

  1. Zac Efron
  2. Jake Gyllenhaal
  3. Channing Tatum
  4. Ryan Gosling
  5. Henry Cavill

Είναι, λοιπόν, κακό να φαντασιώνεται κανείς διάσημους, ειδικά μάλιστα αν είναι δεσμευμένος σε μια σχέση;

Σύμφωνα με την έρευνα του Δρ. Lehmiller, αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να σημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τη σχέση που έχει. «Όταν οι άνθρωποι δε νιώθουν ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή, τείνουν να έχουν περισσότερες φαντασιώσεις με άλλους, παρά με τους συντρόφους τους», εξηγεί ο ερευνητής. Την ίδια στιγμή, όμως, οι συχνές ερωτικές φαντασιώσεις με celebrities θα μπορούσαν να σημαίνουν απλώς ότι κάποιος έχει πολύ ζωηρή φαντασία. «Οι άνθρωποι με πολύ ζωηρή φαντασία έχουν περισσότερες φαντασιώσεις που αφορούν τα πάντα, απλώς επειδή σκέφτονται συνέχεια», συμπληρώνει καταληκτικά ο Δρ. Lehmilles.