Η φροντίδα του δέρματος γίνεται όλο και πιο επιτακτική ανάγκη, καθώς ο ολοένα αυξανόμενος όγκος ερευνητικών δεδομένων αναδεικνύουν τους κινδύνους και τη φθορά που εγκυμονούν παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία και τα προϊόντα μακιγιάζ. Πιθανότατα, λοιπόν, ανήκετε σ’ εκείνους που έχουν προμηθευτεί μια σειρά από προϊόντα περιποίησης και φροντίδας, έχουν γεμίσει τα ράφια του μπάνιου τους και ακολουθούν καθημερινά μια ρουτίνα πολλών βημάτων, για να διασφαλίσετε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Ίσως, καθώς κάνετε όλα αυτά που θεωρείτε απαραίτητα βήματα, να έχετε αναρωτηθεί εάν υπάρχει απλούστερος τρόπος να φροντίσετε την επιδερμίδα σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και δεν είναι μόνο απλός, αλλά και εξαιρετικά απολαυστικός: Ένας οργασμός αρκεί για να κάνει όλη τη δουλειά. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε όλα τα προϊόντα φροντίδας που έχετε αγοράσει. Σημαίνει απλώς ότι είναι καλό να γνωρίζετε με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να εξασφαλίσετε την πολυπόθητη λάμψη, που θα κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνετε.

Υπάρχουν πολλά οφέλη που απορρέουν από το να κάνετε τους οργασμούς αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας σας. Μερικά από αυτά αφορούν στο δέρμα σας. Μάθετε, λοιπόν, τι μπορεί να προσφέρει μια στιγμή κορύφωσης στην επιδερμίδα σας:

1. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος

Ένα από τα πιο άμεσα αποτελέσματα ενός οργασμού είναι η ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος σε ολόκληρο το σώμα και, φυσικά, στο δέρμα. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται στα κύτταρα του δέρματος, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την κυτταρική αναγέννηση.

2. Μειώνει το στρες

Οι οργασμοί φημίζονται για την αγχολυτική τους δράση, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση ενδορφινών και μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Δεδομένου ότι το χρόνιο στρες συμβάλει στην ανάπτυξη φλεγμονής και επιδεινώνει τα δερματικά προβλήματα, η μείωση των επιπέδων στρες που μπορεί να επιτύχει ένας οργασμός βοηθά στη βελτίωση της όψης του δέρματος, καθιστώντας την ακμή και άλλα εξανθήματα λιγότερο ορατά.

3. Παρέχει ορμονική ισορροπία

Η ορμονική ισορροπία αποτελεί σημείο – κλειδί για ένα υγιές δέρμα και ο οργασμός μπορεί να διαδραματίσει το δικό του ρόλο στην επίτευξη αυτής της ισορροπίας. Η απελευθέρωση ωκυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης», κατά τη διάρκεια ενός οργασμού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της κορτιζόλης. Όταν ο οργανισμός κατακλύζεται από κορτιζόλη, μπορεί να προκληθεί αύξηση της παραγωγής ελαίου (σμήγματος), φράσσοντας τους πόρους και οδηγώντας σε φλεγμονή και εξανθήματα. Όταν τόσο η κορτιζόλη, όσο και άλλες ορμόνες, όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη είναι ρυθμισμένα, οι πιθανότητες εμφάνισης εξανθημάτων, λεπτών γραμμών και ρυτίδων μειώνονται, ενώ παράλληλα διατηρείται η ελαστικότητα του δέρματος.

4. Προάγει τον ύπνο

Τα οφέλη του ύπνου στην υγεία συνολικά δεν είναι μύθος, αν και η σημασία του εξακολουθεί να υποτιμάται από πολλούς. Ο βαθύς και ποιοτικός ύπνος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο καλής υγείας του δέρματος. Ένας οργασμός μπορεί σας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη ενός καλού ποιοτικά ύπνου. Ενώ κοιμάστε, το σώμα σας αποκαθιστά τις βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και αναδομώντας το κολλαγόνο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων, της χαλάρωσης του δέρματος, των κηλίδων και άλλων ενδείξεων γήρανσης.

5. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Είναι γνωστό ότι η καλή ψυχολογία αντανακλάται και στην εμφάνισή μας. Τι μπορεί, λοιπόν, να φτιάξει καλύτερα τη διάθεσή σας από έναν απολαυστικό οργασμό; Το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερη αυτοπεποίθηση μέσα στην κρεβατοκάμαρα, αλλά και έξω από αυτή.

Ίσως, λοιπόν, το λαμπερό δέρμα που τόσο επιθυμείτε βρίσκεται μόλις έναν οργασμό μακριά. Αφήστε για λίγο στην άκρη τη ρουτίνα περιποίησης των πολλών βημάτων, σβήστε τα φώτα και απολαύστε τα οφέλη ενός οργασμού.

Διαβάστε επίσης:

Σεξουαλική ικανοποίηση: Οργασμός από γαργαλητό; Ναι, γίνεται!

Oργασμός: Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες έχουν λιγότερους – 5 κόλπα για να «φτάσουν» τους άνδρες

Γυναικείος οργασμός: Να πού κρύβεται η λύση του μυστηρίου του