Μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι πάνω από τους μισούς Αμερικανούς επιμένουν στην ίδια ρουτίνα της άσκησης για τον ίδιο λόγο που επιλέγουν να μείνουν με έναν/μια λιγότερο συναρπαστικό/ή σύντροφο – γιατί είναι πιο εύκολο από το να προχωρήσουν σε κάτι πιο δύσκολο ή διαφορετικό!

Η έρευνα διεξήχθη από την OnePoll και εξέτασε το κατά πόσο υπάρχει ο τέλειος συνδυασμός δύο προσώπων σε μια σχέση. Διαπιστώθηκε ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς θεωρεί πιο δύσκολο να δεσμευτεί σε μια ρουτίνα γυμναστικής από έναν σύντροφο, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια, οι Αμερικανοί δοκίμασαν περίπου πέντε διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής και είχαν τέσσερις διαφορετικούς συντρόφους σε μια σοβαρή σχέση.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα εξετάσθηκαν περίπου 2.000 Αμερικανοί που γυμνάζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, περισσότερα από τα δύο τρίτα (το 68%) είναι πιθανό να επιμείνουν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που δεν τους ταιριάζει απαραίτητα, απλώς και μόνο επειδή είναι εύκολο ή γνώριμο. Αντίστοιχα, περισσότεροι από τους μισούς (53%) των ερωτηθέντων είναι πιθανό να παραμείνουν με τον λάθος σύντροφο για τον ίδιο λόγο!

Ως προς το πώς είναι ο ιδανικός σύντροφος, αυτός ορίζεται ως κάποιος που τους βοηθάει να επιτύχουν τους στόχους τους (66%), τους προσφέρει αισθήματα θαλπωρής (61%) ή κάποιος που τους ωθεί να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους (47%). Ο σύντροφος αυτός, βέβαια, δεν είναι μόνο ερωτικός, καθώς οι συμμετέχοντες ανέδειξαν και άλλα τέλεια «ταίρια», όπως τον καλύτερο φίλο τους (46%), τον ψυχολόγο ή ψυχίατρο (41%), τον σύντροφο (41%), τον γιατρό (40%), ακόμη και το γυμναστήριο (32%).

Όσον αφορά την άσκηση, το 45% έχει ήδη βρει την ιδανική προπόνηση, το 24% εξακολουθεί να την αναζητά. Ωστόσο, το 78% των ερωτηθέντων θα δεσμευόταν σε μια ρουτίνα προπόνησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν ήξερε ότι θα είχε τα αποτελέσματα που αναζητά.

Γιατί επιλέγουμε τελικά το γνώριμο και δεν εξερευνούμε; 

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης τους μεγαλύτερους αποτρεπτικούς παράγοντες όσον αφορά τόσο τις σχέσεις όσο και τα προγράμματα άθλησης. Στην αρχή μιας σχέσης, ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας είναι τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψουν για τον/την σύντροφό τους (52%), τον τόπο διαμονής (52%) και τον χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσουν σε αυτή τη σχέση (40%). Είναι ενδιαφέρον ότι αυτοί οι ίδιοι τρεις παράγοντες είναι οι κορυφαίοι παράγοντες που προκαλούν απογοήτευση όταν ξεκινούν μια νέα ρουτίνα γυμναστικής. Όταν όμως συνδυάζονται αυτές οι δύο πτυχές της ζωής, λίγο περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) πιστεύουν ότι η προπόνηση με σύντροφο θα τους βοηθούσε να επιτύχουν τους στόχους της φυσικής τους κατάστασης.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η εξισορρόπηση της γυμναστικής και των ρομαντικών σχέσεων συχνά περιλαμβάνει τις ίδιες συνιστώσες: επένδυση χρόνου, εκτίμηση του κόστους, αλλά και την ανακάλυψη της χαράς μέσα από την διαδικασία. Αυτός ο κοινός τόπος αναδεικνύει πόσο αλληλένδετες μπορεί να είναι η προσωπική μας ευημερία και οι σχέσεις μας, επηρεάζοντας τις αποφάσεις μας στην υγεία και τον έρωτα» επισημαίνει η εκπρόσωπος της εταιρίας που ανέλαβε τη μελέτη.

Διαβάστε επίσης:

Η εκπληκτική αλλαγή στις καρδιές των ζευγαριών που είναι πολλά χρόνια μαζί

Το …«μαγικό» συστατικό που κρατά το ζευγάρι για πάντα μαζί

Σχέσεις: Αυτά τα ζευγάρια είναι πιθανότερο να φτάσουν στο διαζύγιο