Σε μια σχέση που μετρά μερικό χρόνο ζωής και υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, καλή επικοινωνία και μια όμορφη συμβίωση, μπορούμε να συζητήσουμε ανοιχτά αυτά που μας απασχολούν. Το σεξ δεν αποτελεί εξαίρεση και δεν είναι ποτέ αργά να γίνει μια συζήτηση σε περίπτωση που κάτι θα θέλατε να αλλάξει, για τη μεγαλύτερη ικανοποίησή σας.

Ένα τέτοιο ζήτημα όμως χρειάζεται και λεπτούς χειρισμούς για να μην πληγωθούν τα αισθήματα κανενός. Αν ο/η σύντροφός σας θα μπορούσε να βελτιώσει τις κινήσεις του στο κρεβάτι, δοκιμάστε αυτές τις τεχνικές για να τον βοηθήσετε προσεκτικά και εύγλωττα να δει πώς μπορεί να γίνει καλύτερος/η.

Εστιάστε στα θετικά

Είναι προτιμότερο να σταθείτε στα προτερήματα του/της συντρόφου σας, παρά στα ελαττώματα και να τονίσετε όσα απολαμβάνετε. Για παράδειγμα, προτιμήστε φράσεις όπως «μου αρέσει όταν με φιλάς στο λαιμό» παρά σε γενικότητες όπως «το σεξ μαζί σου είναι χάλια». Δεν αρέσουν σε όλους τους ανθρώπους τα ίδια πράγματα και δίνοντας έμφαση στον εαυτό σας και σε αυτά που προσωπικά απολαμβάνετε και όχι στα ελαττώματα του συντρόφου σας, μπορείτε να αποφύγετε την αποθάρρυνση του.

Μιλήστε όταν πονάτε

Πολλοί είναι οι λόγοι που θα μπορούσε να προκληθεί πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή και θα πρέπει να μοιραστείτε αυτό το αίσθημα, ξεχνώντας ότι μπορεί να χαλάσετε τη στιγμή. Η σεξουαλική πράξη θα πρέπει να απολαμβάνεται και από τους δύο. Επομένως, πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να καταλάβετε γιατί πονάτε, εκφραστείτε και βρείτε από κοινού μια λύση.

Δείξτε τι σας αρέσει

Εάν ο σεξουαλικός σας παρτενέρ δεν μπορεί να καταλάβει όσα του περιγράφετε ότι θέλετε να σας κάνει, μπορείτε να τον καθοδηγήσετε. Χρησιμοποιήστε τα δικά σας χέρια για να δείξετε ακριβώς πώς σας αρέσει. Εάν μάλιστα δείτε όλη τη διαδικασία ως ένα σεξουαλικό παιχνίδι, ο ερωτισμός θα εκτοξευθεί στα ύψη.

Πάρτε τον έλεγχο σας χέρια σας

Στη σεξουαλική πράξη μιλάνε περισσότερο τα σώματα παρά τα στόματα. Ανακτήστε έτσι τον έλεγχο, αλλάζοντας στη στάση που επιθυμείτε και αρπάζοντας το σεξουαλικό τιμόνι. Σε δεύτερο πλάνο, μπορείτε να τονίσετε πόσο σας αρέσει η αίσθηση που νιώθετε για να γίνει η απόλαυσή σας πλήρως αντιληπτή από τον/την παρτενέρ σας.

Προτείνετε νέα πράγματα 

Η καλύτερη λύση σε όλα τα προβλήματα μέσα στη σχέση είναι η επικοινωνία. Αν ο/η σύντροφός σας φαίνεται λοιπόν λίγο άπειρος/η ή μονότονος στο κρεβάτι, προτείνετε του να δοκιμάσει κάτι καινούργιο που θα σας ικανοποιήσει. Πάρτε χρόνο εκτός κρεβατοκάμαρας, για να εξηγήσετε ότι μπορείτε να εργαστείτε από κοινού, έτσι ώστε να βάλετε φωτιά στα σεντόνια! Μια αμήχανη συζήτηση αξίζει σίγουρα περισσότερο από το να έχετε μια σεξουαλική ζωή που δεν απολαμβάνετε.

Διαβάστε επίσης

Πόσο σεξ την εβδομάδα τονώνει την καρδιά και διώχνει την κατάθλιψη;

Πόσο σεξ την εβδομάδα μας κάνει ευτυχισμένους

Αυτό είναι το μυστικό για καλύτερο σεξ