Είναι γεγονός πως το γυναικείο σώμα στην εγκυμοσύνη αλλάζει. Το βάρος αυξάνεται, το στήθος μεγαλώνει, η κοιλίτσα το ίδιο. Αλλαγές που από τη μία μπορεί να καθρεφτίζουν την καλή διεξαγωγή της εγκυμοσύνης και τη συνέχειά της, από την άλλη όμως συχνά προβληματίζουν την εγκυμονούσα για το «πως φαίνεται στα μάτια του συντρόφου της»

Η γυναίκα νιώθει το σώμα της να γίνεται μήνα με τον μήνα λιγότερο σεξουαλικό και θελκτικό στον ερωτικό της σύντροφο, χρειάζεται όμως να γνωρίζει ότι παράλληλα μπορεί να γίνει περισσότερο ερωτικό και «συναισθηματικό». Ο σύντροφός της την αισθάνεται πιο κοντά του, αφού κουβαλάει το παιδί του, γοητεύεται από την εικόνα της, η οποία περικλείει μια ερωτική αλλά και μια τρυφερή και γεμάτη συγκινήσεις διάσταση.

Αυτό σημαίνει πως αν και μπορεί να αλλάζει η εικόνα του σώματος της γυναίκας-ερωμένης, ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητα της εγκύου γυναίκας δεν χάνονται αλλά μπορούν να εκφραστούν θετικά, καθώς αυξάνεται η ερωτική της επιθυμία με την αύξηση των ορμονών της.

Ας έχουμε στο μυαλό μας πως εκπέμπουμε αυτό που φοβόμαστε! Δηλαδή αν η γυναίκα φοβάται ότι δεν είναι πλέον αρεστή, εάν αισθάνεται ντροπή για το σώμα της και δεν εκφράζεται ερωτικά προς τον σύντροφό της, ο άντρας είναι πολύ πιθανόν να νιώσει παραμελημένος και η ίδια ότι δεν είναι σεξουαλικά επιθυμητή λόγω της εικόνας της. Θα κυριαρχεί η εντύπωση ότι σύντροφός της την αποφεύγει και την απορρίπτει, ακόμα και αν εκείνος δεν το κάνει.

Η ερωτική επαφή είναι ένα υπέροχος τρόπος για να του εκφράσει τα συναισθήματά της και τον ερωτισμό της, στοιχεία απαραίτητα για το δέσιμο της σχέσης με τον σύντροφο και αύριο της οικογένειάς της.

Διαβάστε επίσης

Πολύ πιο ευάλωτη η καρδιά αυτών των γυναικών – Τι να προσέξετε

Σεξ: Πόσο συχνά κάνουμε και από τι εξαρτάται

Επιλόχειος κατάθλιψη: Ποιες γυναίκες είναι πιο ευάλωτες