Όλο και πληθαίνουν οι μελέτες που δείχνουν ότι για να είμαστε υγιείς, το πιάτο μας θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα συστατικά. Φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί θεωρούνται απαραίτητα για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού αλλά και τον έλεγχο της φλεγμονής.

«Η διατροφή μας μπορεί να αλλάξει όλη τη διαδικασία της φλεγμονής. Αν και η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, ως προστασία ενάντια σε κάποια απειλή, όταν αυτή επιμένει, γίνεται χρόνια και εχθρική για το σώμα» εξηγεί η κυρία Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος – Αθλητική Διατροφολόγος.

Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και άλλα να την πυροδοτήσουν. Ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή; Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία αλλά και για την τσέπη μας;

Όλες οι απαντήσεις στο podcast που ακολουθεί: