Χώροι αναψυχής, εκτόνωσης και επαφής με το είδος τους είναι τα δημοτικά πάρκα σκύλων, για τους τετράποδους φίλους μας.

Στα πάρκα σκύλων τα ζωάκια μας μπορούν να κάνουν τη σωματική και πνευματική τους άσκηση, και να γνωρίσουν καινούργιους φίλους.

Οι ιδιοκτήτες/κηδεμόνες σκύλων, που επισκέπτονται τα πάρκα, δεν θα πρέπει να ξεχνούν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του και να φροντίζουν να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του.

Δεκαέξι δήμοι έχουν διαμορφώσει ειδικούς περιφραγμένους χώρους, όπου οι τετράποδοι μπορούν να τρέξουν και να παίξουν χωρίς να ενοχλούν κανέναν.

Οι δήμοι αυτοί είναι:

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Ο Δήμος έχει προσφέρει στους δημότες του δύο πάρκα για σκύλους. Είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και διαθέτουν νερό και φώτα. Ο πρώτος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σινεμά Φλοίσβος, ενώ ο δεύτερος στην Πλατεία Παμφυλίας.

Δήμος Αλίμου

Ένας από τους πιο όμορφους λόφους για μικρούς, μεγάλους, αλλά και για σκύλους, είναι ο Λόφος Πανί στον Άλιμο. Εκεί υπάρχει και πάρκο για σκύλους. Και δεν είναι μόνον αυτό. Ο Δήμος έχει και δεύτερο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Ιωνίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέσα σε έναν κατάφυτο χώρο.

Δήμος Ηλιούπολης

Στην περιοχή Χαλικάκι βρίσκεται το πάρκο σκύλων, το οποίο είναι στρωμένο με χώμα και έχει παιχνίδια agility. Μπορεί να μην έχει παγκάκια εντός, αλλά ακριβώς έξω από το πάρκο υπάρχουν μεγάλα τραπέζια τύπου πικ-νικ.

Δήμος Χαλανδρίου

Στο πάρκο της Αττικής οδού βρίσκεται το δημοτικό πάρκο για σκύλους του Δήμου Χαλανδρίου. Οι ιδιοκτήτες/κηδεμόνες σκύλων θα πρέπει να προμηθευτούν νερό, γιατί στον χώρο δεν υπάρχει βρύση.

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Δύο ακόμη δημοτικά πάρκα είναι αυτά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Το πρώτο βρίσκεται μέσα στο Άλσος Χολαργού, απέναντι από το Δημαρχείο. Ένας χώρος περίπου 300τ.μ. με δεντράκια και παγκάκια. Μάλιστα, υπάρχει και βρύση εντός του πάρκου (25ης Μαρτίου & Καραϊσκάκη, Χολαργός)

Το δεύτερο βρίσκεται στο μεγάλο Πάρκο Παπάγου (Κορυτσάς και Θάλειας).

Και τα δύο πάρκα είναι περιφραγμένα, ειδικά σχεδιασμένα και διαμορφωμένα για την αναψυχή των τετράποδων φίλων μας.

Δήμος Περιστερίου

Στο συνεδριακό κέντρο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1 και Κηφισού) βρίσκεται το πάρκο σκύλων του Δήμου. Ένα αρκετά μεγάλο πάρκο με χορτάρι.

Δήμος Αγίων Ανάργυρων – Καματερού

Στον Δήμο Αγίων Ανάργυρων – Καματερού, απέναντι από το στρατόπεδο 301, βρίσκονται πευκόφυτες εκτάσεις. Εκεί, στο πάρκο Πευκώνα (Λεωφόρος Δημοκρατίας), υπάρχει και το πάρκο σκύλων. Μάλιστα, υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα σε σκυλάκια που δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί με το είδος τους, να προτιμούν εκείνον που δεν έχει άλλα σκυλιά.

Δήμος Ιλίου

Το παρκάκι διαθέτει παιχνίδια agility για τους τετράποδους φίλους μας και βρίσκεται στην οδό Ναυσικάς και Ραδιοφωνίας στο Ίλιον.

Δήμος Γαλατσίου

Τον Νοέμβριο του 2018 εγκαινιάστηκε το Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων, στο Άλσος Βεΐκου.

Πρόκειται για δύο πάρκα, ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36 € τον χρόνο.

Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη βάζει τα γυαλιά στους υπόλοιπους, καθώς διαθέτει, όχι ένα, αλλά επτά πάρκα για σκύλους!

Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
  • Στην πλατεία Μήτσου Παπαρήγα
  • Κοντά στο γήπεδο «Σταύρος Μελισσουργός»
  • Στον Άγιο Φίλιππο, όπου υπάρχουν δύο πάρκα. Είσοδος από την οδό Κεραμεικού και από την οδό Παντειχίου
  • Στον Λόφο Βώκου
  • Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Παιδική Στέγη

Δήμος Αργυρούπολης- Ελληνικού

Στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Ελληνικού (Δραγατσανίου και Πραξιτέλους) βρίσκεται και το ειδικά διαμορφωμένο πάρκο σκύλων.

Το Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Ελληνικού έχει έκταση 12 στρέμματα και διαθέτει, εκτός από το πάρκο σκύλων, χώρους για πικ-νικ, θερινό κινηματογράφο, γήπεδο 5Χ5, διαδρομές για τους μικρούς μας ποδηλάτες, παιδική χαρά, τραπέζια για πινγκ-πονγκ, βοτανόκηπο, υπαίθριο γυμναστήριο, πέργκολες και τραπεζο-πάγκους. Είναι περιφραγμένο.

Δήμος Ηρακλείου

Το δημοτικό πάρκο για σκύλους βρίσκεται στη διεύθυνση Πεύκων και Κλεισθένους, και είναι διαθέσιμο καθημερινά από τις 09.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00.

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

Το Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο επέλεξε ο Δήμος για τη δημιουργία πάρκου για σκύλους και διέθεσε για τους μικρούς μας φίλους περίπου μισό στρέμμα.

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Τη δυνατότητα επιλογής στη βόλτα του μικρού τους φίλου έχουν οι δημότες/κηδεμόνες σκύλου, καθώς ο Δήμος διαθέτει τρία πάρκα εκτόνωσης σκύλων. Είναι τα εξής:

  • Πάρκο σκύλων οδού Δράμας
  • Πάρκο σκύλων οδού Κνωσσού
  • Πάρκο σκύλων Ασυρμάτου

Δήμος Καισαριανής

Τέσσερα στρέμματα καταλαμβάνει το πάρκο του Δήμου Καισαριανής, που βρίσκεται στο Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Το πάρκο είναι περιφραγμένο και φωταγωγείται τις βραδινές ώρες, ενώ στον χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, καλαθάκια και βρύση. Επίσης, το πάρκο έχει διαχωριστεί σε δύο μέρη: ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά.

Δήμος Πειραιά

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος, στην παραλία Βοτσαλάκια, στην Καστέλλα, υπάρχει χώρος όπου οι ιδιοκτήτες/κηδεμόνες σκύλων μπορούν να πηγαίνουν βόλτα τους αγαπημένους τους φίλους.