Η Χόουπ, αφού απογαλακτίστηκαν και υιοθετήθηκαν τα έξι της κουτάβια, δεν υποφέρει το καταφύγιο, όπου φιλοξενείται.

Από τη στιγμή που οι εθελοντές θα της ανοίξουν την πόρτα του κλουβιού της για να βγει στον περιφραγμένο χώρο του καταφυγίου, εκείνη αναζητά τρόπο διαφυγής: τρέχει προς την περίφραξη, πηδάει, ψάχνει να βρει κανένα άνοιγμα για να το σκάσει.

Μέχρι που «από το πολύ τρέξιμο εξαντλείται. Δεν το αντέχει το καταφύγιο. Και όταν τη βάζουμε στο κλουβί της, μελαγχολεί. Κάθεται κάτω και δεν κουνιέται. Ούτε τρώει», περιγράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο, Βάνα Φραγκιάδου.

Όταν, όμως, μπορούν να τη φιλοξενούν εθελοντές στο σπίτι τους, η Χόουπ ηρεμεί. Εκεί είναι ευτυχισμένη, ήσυχη. Εκεί είναι δίπλα σε άνθρωπο. Έχει την παρέα του.

Η Χόουπ

«Η Χόουπ είναι κοινωνικότατη με τους ανθρώπους, ενώ με τα παιδιά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Λατρεύει τα χάδια, και έχει μεγάλη αδυναμία στις λιχουδιές. Στο καταφύγιο βασανίζεται», τονίζει ξανά και ξανά η κα Φραγκιάδου.

Η Χόουπ ασφυκτιά στο καταφύγιο γιατί αυτό που δείχνει με τη συμπεριφορά της, είναι ότι θέλει, έχει ανάγκη, ένα σπιτικό. Να δεθεί με έναν άνθρωπο.

Η Χόουπ είναι περίπου 1½ ετών. Τον περασμένο Ιούλιο γέννησε έξι κουταβάκια στην αυλή ενός σπιτιού, στην Κόρινθο, κάτω από την εξωτερική σκάλα.

Εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης) την πήραν υπό την προστασία τους, και φρόντισαν να υιοθετηθούν όλα τα κουτάβια της, όταν έφθασαν στην κατάλληλη ηλικία.

Όλα δείχνουν ότι η Χόουπ εγκαταλείφθηκε όταν πλησίαζαν οι ημέρες για να γεννήσει. Γιατί, όπως αφηγείται, η κα Φραγκιάδου, όταν την αντίκρισαν, το τρίχωμά της ήταν καθαρό, γνώριζε το λουρί και με μεγάλη ευκολία μπήκε στο αυτοκίνητο.

Η Χόουπ είναι μια πανέξυπνη σκυλίτσα, που επιζητά την ανθρώπινη επαφή και αγαπά πολύ τα χάδια.

Είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη και ζυγίζει 17 κιλά.

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του στη Χόουπ, και να τη βοηθήσει να κλείσει πίσω της μια για πάντα την πόρτα του κλουβιού της, μπορεί να καλέσει στο 6976.774.532.

Διαβάστε επίσης