*γράφει η Λίνα Κεκέση

Το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο στην Ελλάδα ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από έξι μήνες και βρίσκεται στο Καματερό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Δημήτρη Βαβλαδέλη, που μίλησε στο protothema.gr για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 1.200 περιστατικά.

«Έχουμε ανταποκριθεί σε πολλές ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες ανθρώπων που έχουν δικά τους ζώα και δεν μπορούν να στηρίξουν τις κτηνιατρικές υποχρεώσεις που χρειάζεται. Έτσι εξυπηρετούνται και αυτοί οι άνθρωποι γιατί θα είχαμε νέες εγκαταλείψεις και αδέσποτα στο δρόμο» εξηγεί ο αντιδήμαρχος.

IMG_9977__1_
IMG_9980
«Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από την ανάγκη του Δήμου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που είχε προς το νόμο και τα ζώα. Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια αυτή την ιδέα μαζί με τους εθελοντές, συμπορευτήκαμε και το αποτέλεσμα είναι αυτό εδώ που βλέπετε σήμερα. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια όλων μας. Το υπερασπιστήκαμε, το παλέψαμε και το φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο. Βέβαια έχουμε κι άλλες προσδοκίες και επέκταση όλης αυτής της προσπάθειας» πρόσθεσε.

IMG_9977
IMG_9975
IMG_9974

«Εμείς ανοίξαμε ένα δρόμο που θα πρέπει να δουν και οι υπόλοιποι δήμοι. Είναι μια αφετηρία για το πώς πρέπει να γίνεται όλο αυτό. Δεν είναι κάτι εύκολο, όμως είναι κάτι που μπορεί να έχει πολλές κοινωνικές προεκτάσεις. Κάθε δήμος είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής του, οπότε και τα αδέσποτα θεωρούνται δημότες. Με λίγα λόγια, πρέπει να μεριμνούμε και να στεκόμαστε δίπλα στους εθελοντές. Υπήρχαν πολλά έξοδα που κάλυπταν τόσα χρόνια μόνοι τους (οι εθελοντές) και εδώ πέρα είναι η βάση για να μπορούν να αντεπεξέλθουν και αυτοί ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων» συμπλήρωσε ο  κ.Βαβλαδέλης.