Τον περασμένο Ιούλιο η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης δέχεται τηλεφώνημα από πολίτη, ο οποίος τους ενημερώνει ότι μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων βρίσκεται μια γάτα και νιαουρίζει.

Η γάτα, με όλη τη δύναμη της χαρακτηριστικής της φωνής, ζητούσε βοήθεια.

Με ταχύτητα «φωτός» οι εθελοντές φτάνουν στο σημείο. Βλέπουν τον γατούλη δεμένο χειροπόδαρα.

Τον πιάνουν και, κοιτάζοντάς τον, παρατηρούν ότι το στόμα του είναι στραβό.

Μεταφέρουν τον Moses -έτσι τον ονόμασαν- σε κτηνιατρείο. Ο κτηνίατρος τους ανακοινώνει ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο γατούλης πριν από ένα χρόνο δέχτηκε κλοτσιά, του έσπασε το σαγόνι και έδεσε στραβά. Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο στόμα, και του αφαιρούνται και κάποια δοντάκια για να μπορεί να τρώει σωστά.

Ο Moses είναι γεννημένος αρχές του 2021. Είναι, περίπου, δύο ετών.

Τους πρώτους μήνες της ζωής του υποφέρει, και υπομένει, τους πόνους από το χτύπημα.

Στη νεαρή του ηλικία, του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια, και τον πέταξαν στα σκουπίδια.

«Παρόλα όσα έχει περάσει, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Είναι… βούτυρο. Είναι πολύ καλός, χαδιάρης, παιχνιδιάρης -έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα μπαλάκια- φαγανός, και τα πηγαίνει υπέροχα με τα άλλα ζώα», λέει ο εθελοντής της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, Γιώργος Αγγελιδάκης.

Ο Moses

Πλησιάζει πάντα τους ανθρώπους με όρθια την ουρά, και δεν παραλείπει να τρίβεται στα πόδια τους, να γυρίζει ανάσκελα και να δείχνει την κοιλίτσα του. Και, βέβαια, τα χάδια πάντα συνοδεύονται από έντονο γουργουρητό, όπως περιγράφει ο κ. Αγγελιδάκης.

Ο Moses είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος, και έχει κάνει αποπαρασίτωση.

Ο νεαρός γατούλης, όπως δείχνει, έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα άσχημα περιστατικά, και επιζητά την ανθρώπινη επαφή. Δίνει μαθήματα ζωής.

Ο Moses είναι ένα πλάσμα που σε κερδίζει με το μεγαλείο της ψυχής του.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει τον Moses, μπορεί να καλέσει, κατά τις απογευματινές ώρες, στο 6946.978.265.

Διαβάστε επίσης