Συνέβη τον περασμένο χειμώνα. Ο νεαρός γατούλης, Suzuki, δέχτηκε επίθεση από σκύλους. Όλο του το κορμάκι έφερε βαριά τραύματα. Ο πόνος, φρικτός. Η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Τον εντόπισαν άνθρωποι που εργάζονται σε συνεργείο αυτοκινήτων, στον Ισθμό Κορίνθου, και κάλεσαν τους εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο.

Εκείνοι, αμέσως, έσπευσαν στο σημείο, πήραν τον αιμόφυρτο γατούλη και τον μετέφεραν σε κτηνιατρείο.

Αφού νοσηλεύτηκε, οι εθελοντές του έδωσαν το όνομα Suzuki, επειδή στο σημείο στο οποίο βρέθηκε, υπήρχε κάποτε η εν λόγω αντιπροσωπεία.

Τα σωματικά τραύματα επουλώνονται, αλλά τα ψυχικά είναι ακόμα «ανοιχτά». Μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από σκύλους, ακόμη… τρέμει η καρδούλα του στη θέα τους.

Ο Suzuki μετά τη νοσηλεία του

Σήμερα, ο Suzuki είναι «υγιέστατος, κοινωνικότατος με τους ανθρώπους, χαδιάρης και τρυφερός. Του αρέσουν οι αγκαλιές και τα παιχνίδια, αλλά ο φόβος που νιώθει για τα σκυλιά, παραμένει», λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου.

Ο Suzuki, σήμερα

Ο Suzuki είναι περίπου ενάμισι έτους, είναι στειρωμένος και έχει σιδερένια υγεία. Φιλοξενείται, αλλά ζει μέσα σε crate για να αισθάνεται ασφάλεια, καθώς στον χώρο υπάρχουν και σκυλάκια.

Βοηθήστε τον Suzuki να ξεχάσει τη φοβία του για τους σκύλους. Υιοθετήστε τον, και χαρίστε του τη ζωή που αξίζει κάθε πλάσμα.

Η Μπέλλα είναι μια πολύ ταλαιπωρημένη γατούλα. Ζούσε σε γειτονιά της Αθήνας, όπου κάποιοι κάτοικοι την φρόντιζαν. Μάλιστα, της είχαν και σπιτάκι.

Η Μπέλλα πριν την περιπέτεια της υγείας της

Όταν έμεινε έγκυος και απέβαλε, ο Αλέξανδρος, μέλος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), την πήγε στον κτηνίατρο για να την στειρώσει. Η Μπέλλα επέστρεψε στη γειτονιά.

Μία μέρα, παρατήρησε ότι η γατούλα έγερνε το κεφαλάκι της και είχε αστάθεια. Ύστερα την έχασε.

Η Μπέλλα εξαφανίστηκε. Μετά από εβδομάδες εμφανίστηκε πάλι, και η κατάστασή της δεν ήταν καλή.

Ο Αλέξανδρος δεν μπορούσε να την αφήσει αβοήθητη.

«Οδηγείται στον κτηνίατρο, όπου η διάγνωση δείχνει όγκο στον εγκέφαλο. Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, τον περασμένο Ιανουάριο. Νοσηλεύεται, καθώς δεν μπορούσε να φάει μόνη της, ούτε να κάνει την ανάγκη της. Δεν μπορούσε να ισορροπήσει. Έπεφτε, είχε αστάθεια», αναφέρει η κα Φραγκιάδου.

Η Μπέλλα μετά τη χειρουργική επέμβαση

Μέχρι και σήμερα, η Μπέλλα παραμένει στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων, καθώς δεν έχει ενδιαφερθεί κάποιος να την υιοθετήσει.

Είναι μια γατούλα περίπου τριών ετών. Η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί, καθώς δεν χρειάζεται βοήθεια για να φάει και να κάνει την ανάγκη της. Αλλά και το περπάτημά της, έχει σημειώσει πρόοδο.

Η Μπέλλα είναι μαχήτρια. Έχει θέληση για ζωή. Δεν το βάζει κάτω. Αλλά είναι μια γατούλα που δεν μπορεί να επιστρέψει στον δρόμο, ούτε να παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Δεν πιστεύετε ότι της αξίζει ένα σπιτικό, έπειτα από όσα έχει περάσει;

Ναι, έχει ανάγκη από ειδική φροντίδα, όμως είναι βέβαιο ότι στον άνθρωπό της θα χαρίσει τα πιο δυνατά γουργουρητά και τις πιο δυνατές «κουτουλιές», από ευχαρίστηση και αγάπη.

Δείτε τη βελτίωση της υγείας της Μπέλλας στα βιντεάκια.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον Suzuki και την Μπέλλα: 6976.774.532.

Διαβάστε επίσης