Μήνας διακοπών και ο Αύγουστος, κι αν έχετε αποφασίσει να πάτε τον σκυλάκο σας σε κάποιο ξενοδοχείο μικρών ζώων, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς μπορείτε να του εξασφαλίσετε μία ευχάριστη διαμονή.

Για να περάσει καλά και ο μικρός σας φίλος, ενώ εσείς είστε σε διακοπές, ο θετικός εκπαιδευτής σκύλων, Γιώργος Στεφάνου, δίνει χρήσιμες συμβουλές.

1. Αν είναι η πρώτη φορά που θα πάμε τον σκύλο μας σε ξενοδοχείο μικρών ζώων, καλό θα είναι να προηγηθεί, τουλάχιστον, μία διανυκτέρευση πριν φύγουμε για τις διακοπές μας.

Με τη διαδικασία αυτή, ο σκύλος μας θα γνωρίσει το περιβάλλον όπου θα μείνει, τους ανθρώπους που θα έρθουν σε επαφή μαζί του, καθώς και την καθημερινή ρουτίνα του ξενοδοχείου.

Ο κύριος λόγος, όμως, είναι ότι, όταν έρθει η ώρα της διαμονής του εκεί, θα γνωρίζει ότι θα επιστρέψουμε να τον πάρουμε, κι ότι δεν τον παρατήσαμε.

2. Επισκεπτόμαστε τον χώρο για να βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες (σπιτάκια, προσωπικό, περιβάλλον) είναι κατάλληλες, ώστε η διαμονή του εκεί να είναι μία ευχάριστη εμπειρία.

Μια ευχάριστη εμπειρία “διακοπών” για τον σκύλο μας, μας λύνει τα χέρια στην περίπτωση που χρειαστεί να τον αφήσουμε ξανά κάποια άλλη στιγμή. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο μέρος θα σημαίνει πραγματικά διακοπές για εκείνον.

Αντιθέτως, μια δυσάρεστη εμπειρία θα μας ακολουθεί για καιρό, γυρίζοντας σπίτι.

3. Δεν ξεχνάμε σπίτι τα αγαπημένα του παιχνίδια, το κρεβάτι του, και φροντίζουμε να του αφήσουμε κάτι που έχει τη μυρωδιά μας (μπλούζα, σεντόνι, κλπ).

4. Ενημερώνουμε το προσωπικό για τυχόν ιδιαιτερότητες του σκύλου μας, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα. Για παράδειγμα, εάν φυλάει τον χώρο του, τα πράγματά του, το κρεβάτι του.

5. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα έχει τον δικό του χώρο για να παίξει, να φάει και να κοιμηθεί, καθώς η συγκατοίκηση με άλλους, άγνωστους σκύλους μπορεί να μην έχει καλά αποτελέσματα. Ένας τσακωμός, ή ένα δάγκωμα, είναι πολύ πιθανά.

Ο θετικός εκπαιδευτής σκύλων, Γιώργος Στεφάνου

Ο κ. Γιώργος Στεφάνου είναι θετικός εκπαιδευτής σκύλων, απόφοιτος της StarDogs Trainers Academy του Γιάννη Αραχωβίτη.
Και όπως λέει: «Η αγάπη μου, από παιδική ηλικία, για τους σκύλους και η μετέπειτα ανάγκη μου να μάθω πώς αυτό το υπέροχο ζώο σκέπτεται, πώς μαθαίνει, πώς νιώθει, πώς μας αντιλαμβάνεται, με οδήγησαν στην StarDogs Trainers Academy και τον Γιάννη Αραχωβίτη, ο οποίος και μου έλυσε όλες αυτού του είδους τις απορίες».
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης