Περιπλανιόταν στο Κορωπί Αττικής, με ένα σύρμα σφιχτά δεμένο στο λαιμό του. Και την αλυσίδα να κρέμεται. Μετρούσες τα κόκκαλά του και ήταν φοβερά εξαντλημένος.

Εθελοντές τον εντοπίζουν και τον μεταφέρουν σε καταφύγιο, όπου παραμένει για έξι μήνες. Ήταν, περίπου, δύο ετών.

Ώσπου, μία ημέρα, η ζωή του Βύρωνα αλλάζει άρδην.

Η LuvMi (μη κερδοσκοπική οργάνωση), σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, τον παίρνει από το καταφύγιο με σκοπό να φιλοξενηθεί από εθελοντές της, μέχρι να του βρουν τον άνθρωπό του.

Ο Βύρωνας αποχαιρετά, μια για πάντα, τα κάγκελα του καταφυγίου, και μεταφέρεται σε σπίτι εθελοντών της LuvMi.

Ο Βύρωνας βρίσκεται σε ένα άγνωστο αστικό περιβάλλον (στην Αθήνα) και αδυνατεί να διαχειριστεί τη βοή της πόλης, καθώς ήταν μεγαλωμένος σε προάστιο, στο Κορωπί.

Ο Βύρωνας

Το πρώτο διάστημα, όταν έβγαινε βόλτα, με το που έκανε την ανάγκη του, ήθελε να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι.

Αλλά με τη θετική εκπαίδευση, την ομοιοπαθητική, την αγάπη και τη φροντίδα, ξεπέρασε κάθε του φοβία και τις αναστολές του.

Σήμερα, ο Βύρωνας είναι ένας χαρούμενος σκύλος και απολαμβάνει τις βόλτες του.

Είναι 3,5 ετών και τα κιλά του αγγίζουν τα 28. Είναι στειρωμένος, τσιπαρισμένος, εμβολιασμένος και έχει κάνει πλήρη αιματολογικό έλεγχο.

Από την πρώτη, κιόλας, στιγμή που πέρασε την πόρτα του προσωρινού του σπιτιού, ήταν πολύ ήσυχος, υπάκουος, και ποτέ δεν έχει κάνει ούτε μία ζημιά. Δεν έχει λερώσει μέσα στο σπίτι, δεν γαβγίζει και μένει άνετα μόνος του. Δεν έχει εκδηλώσει άγχος αποχωρισμού.

Όταν πηγαίνει βόλτα, δεν τεντώνει το λουρί του και είναι φιλικός με τους άλλους σκύλους. Και δεν έχει εκδηλώσει κανέναν ενδιαφέρον να κυνηγήσει γάτες.

Του αρέσει πολύ το σπίτι, είναι πολύ γλυκός και τρυφερός, χαδιάρης, επιζητά την ανθρώπινη επαφή και έχει μεγάλη αδυναμία σε κάποια κόκκαλα.

Ο Βύρωνας, λοιπόν, είναι ένας σκυλάκος που τον φιλοξενεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση LuvMi, που έχει αναλάβει όλα του τα έξοδα, μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα τον υιοθετήσουν. Όποιος επιθυμεί να βάλει στη ζωή του τον Βύρωνα, μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση υιοθεσίας στη διεύθυνση: https://luvmi.gr/adopt/byron/

 

Διαβάστε επίσης