Από τον περασμένο Αύγουστο, όπως και κατά τους χειμερινούς μήνες που ακολούθησαν, οι φιλόζωοι εθελοντές δεν πήραν ανάσα. Πάσχιζαν να σώσουν ζώα που κινδύνευαν από κάποια πύρινη λαίλαπα, ή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Να φροντίσουν για την ιατρική τους περίθαλψη, για το φαγητό τους. Να μεριμνήσουν να βρουν οικογένεια στα αδέσποτα πλάσματα.

«Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη εξαιτίας των πολλών ζώων που βρέθηκαν σε έκτακτη ανάγκη από τις φωτιές και, επιπλέον, ο χειμώνας ήταν δύσκολος με τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες, αλλά και την πανδημία να συνεχίζει απτόητη», αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.Gr, Σοφία Τζονίκη.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τα αδεσποτάκια, μπορείτε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου να επισκεφτείτε τον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ, που βρίσκεται στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου.

Εκεί θα βρίσκονται οι εθελοντές του Stray.Gr, καθώς θα πραγματοποιήσουν πασχαλιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα ζώα.

Στο χώρο θα βρείτε:

• Πασχαλινές λαμπάδες, που έχουν φτιάξει οι εθελοντές με πολλή αγάπη

• Λαχταριστά σοκολατένια αυγά

• Ασημένια χειροποίητα κοσμήματα, φτιαγμένα ειδικά για εσάς με πολύ γατοαγάπη και πολλά σκυλοφιλιά
Είδη για τους μικρούς τετράποδους φίλους σας

Βιβλία, καινούργια και μεταχειρισμένα, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές

• Όλα τα προϊόντα του Stray.Gr (φούτερ και t-shirts για μικρούς και μεγάλους, κούπες και τσάντες με σκυλογατομουσούδια.

• Και, φυσικά, θα υπάρχει μπουφές με καφέ, αναψυκτικά και υπέροχα σπιτικά φαγητά και γλυκά από τα χεράκια των εθελοντών (και των μαμάδων τους!).

Αυτό το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας παρέα με τον αγαπημένο σας φίλο στον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ και, κάνοντας τις πασχαλινές σας αγορές, να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζωάκια.

Και, όπως λένε οι εθελοντές του Stray.Gr, «από τα Bazaar προέρχεται η βασική χρηματοδότηση του ετήσιου έργου μας, δεδομένου ότι δεν λαμβάνουμε την παραμικρή οικονομική στήριξη από την πολιτεία, ή άλλους φορείς. Η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Βοηθήστε μας, να βοηθήσουμε!».

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr δεν διαθέτει καταφύγιο, και τα ζώα που περιθάλπει φιλοξενούνται στα σπίτια των μελών και των εθελοντών του, και, σε ειδικές περιπτώσεις, σε ιδιωτικές πανσιόν επί πληρωμή.

Ο Πόντσο (ο σκυλάκος που ακουμπά στην πλάτη του καναπέ) φιλοξενείται από την εθελόντρια του Stray.Gr, Ιωάννα και αναζητά οικογένεια

Διαβάστε επίσης