Ο Νερίνο γεννήθηκε από αδεσποτούλα γατούλα που, όταν τον άφησε να κάνει τη ζωή του, εκείνος αποφάσισε να ενσωματωθεί σε μία γατο-παρέα, την οποία φροντίζουν φιλόζωοι του Παγκρατίου.

Είναι διστακτικός με ανθρώπους που δεν γνωρίζει, και χρειάζεται τον χρόνο του για να τους πλησιάσει. Δεν είναι ο γατούλης που θα απλώσεις το χέρι σου, ή θα κάνεις «ψι-ψι», και θα έρθει τρέχοντας.

Είναι ο «τύπος» που θα σε «περάσει από κόσκινο» και μετά θα ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του.

Λατρεύει τα χάδια και γουργουρίζει σε κάθε άγγιγμα. Και όταν σταματάς να τον χαϊδεύεις, και βρίσκεσαι σε όρθια στάση, εκείνος σηκώνεται στα δύο του πόδια και με τα μπροστινά του γαντζώνεται στο παντελόνι, ή προσπαθεί να σου πιάσει το χέρι. Αυτή είναι η μία εκδοχή, που δείχνει και τον απαιτητικό του χαρακτήρα.

Η άλλη είναι η κλαψιάρικη: σταματάς να τον χαϊδεύεις και νιαουρίζει, με κοφτό, «μονολεκτικό… νι», και σε κοιτά μέσα στα μάτια με παράπονο.

Όταν βλέπει ανθρώπους που αγαπά, τους πλησιάζει με όρθια την ουρά, την οποία κυματίζει, και τρίβεται στα πόδια τους. Μετά πέφτει με την πλάτη στο έδαφος και αρχίζει να στρίβει, μια δεξιά και μια αριστερά.

Τρώει τα πάντα “στο πι και φι” και, μάλιστα, δεν διστάζει να φάει και το φαγητό των φίλων του. Εκείνοι, βεβαίως, του ρίχνουν μια… σφαλιάρα, και ο Νερίνο κάνει ένα βήμα και ξαπλώνει.

Είναι πολύ θαρραλέος με τα άλλα γατιά που δεν γνωρίζει. Θα τα πλησιάσει, αλλά τα περισσότερα τον κοιτούν… με μισό μάτι. Εκείνος παίρνει το μήνυμα και πάλι ξαπλώνει.

Έχει μάθει πια, από την παρέα του, ποιοι είναι οι… εχθροί, και όταν πλησιάζουν γουρλώνει τα μάτια και τους κοιτάζει.

Αντίθετα, ο αρχηγός της παρέας ετοιμάζεται να διώξει από την περιοχή τους τον εισβολέα.

Είναι πολύ παρατηρητικός, του αρέσει να παίζει με κορδόνια, και κυνηγά οποιοδήποτε έντομο πετά.

Όταν βλέπει πουλί στο έδαφος, παίρνει θέση επίθεσης, τρέμουν τα σαγόνια του και νιαουρίζει, πάλι με ένα κοφτό… νι. Ποτέ, μέχρι στιγμής, δεν έχει κάνει επίθεση.

Του αρέσει να του μιλάς και μπορεί να μάθει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Δηλαδή, έχει μάθει να περιμένει τη σειρά του την ώρα του φαγητού, και κατάλαβε ότι στη γλάστρα που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας δεν κάνουμε την ανάγκη μας. Ακούει και το όνομά του.

Ο Νερίνο είναι κάτω του ενός έτους. Κάθε μήνα παίρνει το χάπι του για τα εξωπαράσιτα, και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί και τον κτηνίατρο για να κάνει τα εμβόλιά του, αλλά και για να στειρωθεί.

Είναι ένα αξιολάτρευτο γατάκι, που πραγματικά όταν το βλέπεις σου φτιάχνει τη μέρα με τα νάζια του και τα καμώματά του.

Αν θέλετε να βάλετε στη ζωή σας τον Νερίνο, μπορείτε να καλέσετε στο 6980.136.370.

Διαβάστε επίσης