Ο αδεσποτούλης Έντγκαρ ήταν 10 μηνών όταν η ζωούλα του κινδύνεψε.

Ζούσε σε γειτονιά της Ηλιούπολης (Αττικής) και μία κυρία της περιοχής φρόντιζε να τον ταΐζει, μαζί με άλλες ψιψίνες.

Ώσπου, πριν από δύο μήνες, βλέπει τον Έντγκαρ ασάλευτο. Αποφασίζει να τον μεταφέρει στον κτηνίατρο, και η διάγνωση είναι απόφραξη της ουρήθρας, μία σοβαρή παθολογική κατάσταση. Η ζωή του γάτου κρέμεται σε μια κλωστή.

Ο κτηνίατρος κάνει ό,τι μπορεί για να το σώσει, και επικοινωνεί με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, με την οποία συνεργάζεται. Ρωτά τους εθελοντές εάν μπορούν να αναλάβουν την αποθεραπεία του. Κι εκείνοι σήμερα έχουν τον Έντγκαρ.

Ο Έντγκαρ πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή. Επί ένα μήνα παρέμεινε στο κτηνιατρείο σε κατάσταση διασωλήνωσης. Αφού του αφαιρέθηκε ο ελαστικός σωλήνας «τον πήραμε από το κτηνιατρείο και αναλάβαμε την αποθεραπεία του. Για έναν μήνα χρειαζόταν παρακολούθηση. Τις πρώτες μέρες ανησυχούσαμε για εκείνον. Ήταν πολύ νωχελικός. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα ζήσει. Σιγά – σιγά άρχισε να παίρνει τα πάνω του, και είναι ένας απίστευτος γάτος», λέει ο εθελοντής της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, Γιώργος Αγγελιδάκης.

Ο εθελοντής μας περιγράφει έναν γατούλη τρυφερό, που επιζητά τα χάδια των ανθρώπων, και απίστευτα παιχνιδιάρη. Ζητά την προσοχή των ανθρώπων, και όταν δεν την έχει, θα νιαουρίσει. «Το νιαούρισμα το έχει πρώτο – πρώτο. Είναι φοβερά χαδιάρης, ήρεμος και ζητά συνεχώς την προσοχή μας. Κάνει πατουσάκια, γυρίζει ανάσκελα, και κάνει τα πάντα για να τραβήξει το ενδιαφέρον μας. Αναζητά την ανθρώπινη επαφή. Και είναι και φαγανός», περιγράφει ο κ. Αγγελιδάκης.

Είναι περίπου ενός έτους, υγιέστατος, στειρωμένος και εμβολιασμένος.

Ο Έντγκαρ φιλοξενείται από εθελοντή.

Ποιος θέλει να βάλει στη ζωή του τον Έντγκαρ, έναν γατούλη με σμαραγδένια μάτια, και καρδιά χρυσάφι;

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον Έντγκαρ: 6946.978.265.