Απόγευμα Κυριακής, 11 Απριλίου 2021.

Προφήτης Ηλίας Λαμπρινής, Αττική.

Ανήλικη κοπέλα που φροντίζει τις αδέσποτες ψυχές της περιοχής βλέπει μπροστά στα μάτια της ένα φρικτό θέαμα: μια σταλιά γατάκι με κομμένα τα δύο πίσω πατουσάκια του. Το μισό κορμάκι, από τη μέση και κάτω, ενός τοσοδούλικου γατιού, που είναι νεκρό. Και ένα τρίτο γατάκι, ζωντανό κι αρτιμελές.

Ενημερώνεται η Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων και αμέσως σπεύδει στο σημείο η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Μαζί της παίρνει και το μισό κορμάκι. Προβαίνει σε καταγγελία και καταθέτει φωτογραφίες από το αποτρόπαιο θέαμα.

«Το περίεργο είναι ότι τα γατάκια δεν είχαν αίματα. Λες και η πράξη είχε γίνει μέρες πριν, και μετά τα άφησε. Τα σημεία στα οποία είναι κομμένα, παραπέμπουν σε χειρουργικές τομές», τονίζει η κυρία Σεραφίνα Αβραμίδου.

Τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, τα δύο γατάκια μεταφέρονται σε κτηνιάτρους, με τους οποίους συνεργάζεται ο Δήμος Αθηναίων, και υποβάλλονται σε όλες τις απαιτούμενες κτηνιατρικές εξετάσεις.

Για το μισό κορμάκι αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός. Οι αστυνομικοί έφριξαν. Και έλεγαν ότι, ακόμη κι αν δεν είσαι φιλόζωος, αυτή η πράξη σου προκαλεί αισθήματα φρίκης», διηγείται η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων.

Τα δύο γατάκια φιλοξενούνται από εθελόντρια και, όπως αναφέρει η κυρία Αβραμίδου, τρώνε με δυσκολία.

Τα γατάκια δίνονται για υιοθεσία. Είναι περίπου 45-50 ημερών.

Χαρίστε τους τη ζωή που τους αξίζει!

Όποιος επιθυμεί να τους προσφέρει τη στοργή και την αγάπη του, μπορεί ν’ απευθυνθεί στη Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 21/32.39.201 και 210/32.39.202.

Καταγγείλτε κάθε αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράττεται κατά των ζώων.

Για να σταματήσουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα.