Ο σκύλος της φυλής Μπίουερ Γιόρκσάιρ Τέριερ μπορεί να είναι… κοντορεβιθούλης, όμως θα υπερασπιστεί την οικογένειά του για να απομακρύνει τον κίνδυνο που την απειλεί.

Χαρακτηρίζεται από φιλική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους και τους ομοίους του, αγαπά τα παιχνίδια και δεν… χάνει τρίχα! Δεν μαδάει, και είναι κατάλληλος για ανθρώπους με αλλεργίες.

«Είναι υπέροχα μικρόσωμα σκυλιά συντροφιάς, ιδανικά για οικογένειες με παιδιά, αλλά και για ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργικές παθήσεις, γιατί δεν μαδάνε», επισημαίνουν οι εκτροφείς της φυλής, Εύα Ραφελέτου και Όλγα Καραπάνου.

Χαρακτήρας – Προσωπικότητα

Είναι παιχνιδιάρικα και χαρούμενα σκυλάκια, όπως λένε οι εκτροφείς, και τρελαίνονται για βόλτες.

Μεταφέρονται πολύ εύκολα, λόγω του μικροσκοπικού τους αναστήματος.

Πρόσχαρα, έξυπνα και πρόθυμα να μάθουν. Δένονται με τους ανθρώπους τους, και θα τους προστατεύσουν όταν νοιώσουν ότι απειλούνται.

Τους αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλιές, και είναι πολύ καλή παρέα για ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά, αλλά και για ‘κείνους που τα παιδιά τους έχουν δημιουργήσει τη δική τους οικογένεια.

Φροντίδα – Περιποίηση

«Έχουν υπέροχο μακρύ τρίχωμα και είναι τρικολόρ. Συνδυάζουν το άσπρο, το μαύρο και το χρυσό.

Χρειάζονται καθημερινή περιποίηση, δηλαδή χτένισμα, και κάθε 20 μέρες μπάνιο.

Για να διατηρήσουμε το τρίχωμά τους απαλό και μεταξένιο, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούμε σαμπουάν, μαλακτικό, αλλά και μάσκα», διευκρινίζουν οι κυρίες Ραφελέτου και Καραπάνου.

Ένας σκύλος Μπίουερ Γιόρκσάιρ Τέριερ ζυγίζει από 1,8 έως 3,3 κιλά.

Είναι μία υγιέστατη φυλή, και κατάγεται από τη Γερμανία. Ζει έως και 16 χρόνια.

 

Τη φυλή τη δημιούργησαν οι Werner και Gertrude Biewer και προέρχεται από διασταυρώσεις Γιόρκσάιρ Τέριερ. Ως φυλή αναγνωρίστηκε το 1989.

Ένας λιλιπούτειος σκύλος που δεν πρέπει να ζει εκτός σπιτιού, λόγω του μικρού του μεγέθους, αλλά και γιατί έχει ανάγκη να αισθάνεται μέλος της οικογένειας.

Οι εκτροφείς, Εύα Ραφελέτου (αριστερά) και Όλγα Καραπάνου (δεξιά)